LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
They tried to make me go to Rehab

Počelo snimanje filma o Amy Winehouse

Počelo je snimanje filma „Back to Black” koji govori o jednoj od najpoznatijih pjevačica u povijesti glazbe – Amy Winehouse koja je, nažalost, prerano preminula 2011. godine u 28. godini života.

Počelo je snimanje filma „Back to Black” koji govori o jednoj od najpoznatijih pjevačica u povijesti glazbe – Amy Winehouse koja je, nažalost, prerano preminula 2011. godine u 28. godini života.

Prošlo je više od jednog desetljeća smrti ikonične glazbenice koja je obilježila glazbenu industriju, a pjevačica hitova kao što su Rehab i Back to Black dobit će i svoju filmsku verziju. 

Britanska pjevačica Amy Winehouse prethodno je doživjela brojne filmove o svojoj karijeri dokumentarističke naravi, ali film Back to Black označit će prvi igrani film o poznatoj pjevačici čije je snimanje započelo ovaj ponedjeljak, 16. siječnja u Londonu. Najznamenitiji je onaj iz 2015. godine imena Amy redatelja Asifa Kapadia koji mu je priskrbio i nagradu Oscar.  

Prve fotografije sa seta izašle su u javnost, na kojima prikazuju 26-godišnju glumicu Marisu Abel koja će tumačiti Amy Winehouse kao i britanskog glumačkog veterana Eddieja Marsana u ulozi Amyjinog oca Mitcha. 

Zanimljivo jest to da je glumica Abel gotovo jednako stara kao i Amy Winehouse kada je umrla 23. srpnja 2011. godine, odnosno tek godinu mlađa. Winehouse je umrla od trovanja alkoholom od čije ovisnosti je patila dugi niz godina. Nakon njezine smrti, Back to Black nakratko je postao najprodavaniji album 21. stoljeća u Velikoj Britaniji.

Radnja filma prati Amyjine živopisne rane godine života u Londonu i njezino intenzivno putovanje do slave.

Redateljica filma Sam Taylor-Johnson, koja je ujedno i objavila informaciju o početku snimanja, iza sebe ima mnogobrojne redateljske projekte kao što su 50 nijansi sive, ali i film iz 2009. godine Nowhere Boy koji govori o još jednom znamenitom pjevaču Johnu Lennonu, a čiji lik tumači Samin sadašnji suprug – glumac Aaron Taylor-Johnson. Scenarij potpisuje Matt Greenhalgh koji je također radio na pisanju spomenutog filma.

Prvi put sam vidjela Amyn nastup na talent showu u džez-klubu u Sohou i odmah je bilo očito da nije samo riječ o talentu... Ona je bila genijalna. Osjećam se i uzbuđeno i ponizno jer imam priliku realizirati i u kina dovesti Amynu prekrasnu, jedinstvenu i tragičnu priču, popraćenu najvažnijim dijelom njezine ostavštine – njezinom glazbom, rekla je Taylor-Johnson. 

Ovo, dakako, nije prvi film o glazbenoj ikoni koji ovih dana doživljava svoju realizaciju. Izuzev prošlogodišnjeg filma Elvis s Austin Butlerom u naslovnoj ulozi čiji performans glumcu sada priskrbljuje brojne nagrade, kao i nedavno prikazivani filmovi Bohemian Rhapsody o pjevaču Freddieju Mercuryju te Respect koji govori o Arethi Franklin i njezinom usponu, u produkciji je trenutno i film o kralju popa Michaelu Jacksonu, a u kinima gledatelji mogu sada gledati i film Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody čiju naslovnu ulogu tumači glumica Naomi Ackie. 

Focus Features, Monumental Pictures i StudioCanal stoje kao produkcijske kuće ovoga filma. Sam datum izlaska u kina trenutno je još uvijek nepoznat.

 

FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT