LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zaštita okoliša

Ovog vikenda umjesto naručivanja dostave, kuhajte

Maleni korak kojim možete pridonijeti očuvanju okoliša.

Maleni korak kojim možete pridonijeti očuvanju okoliša.

Srpanj su obilježile rekordno visoke temperature, a znanstvenici upozoravaju da su to posljedice globalnog zatopljenja i ljudskog utjecaja na okoliš. Jedna od naizgled malih promjena koje možete napraviti da pridonesete očuvanju okoliša jest kuhanje kod kuće umjesto naručivanja dostave.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Easy Eco Tips (@easyecotips)


Iako zvuči trivijalno, svaka kartonska kutija u kojoj dolazi hrana, na kraju se baca u smeće, a populariziranjem dostave hrane pridonosimo daljnjoj proizvodnji kartonskih kutija i drvenog pribora, što čini dodatni pritisak na globalne zalihe drva. 

Svakom kutijom za dostavu e-trgovine koja se otvori i baci ravno u reciklažu, svakim ručkom posluženim u kartonskoj posudi koja se baca u smeće, svakom isporukom tetrapaka zobenog mlijeka za bariste, pritisak na preopterećene globalne zalihe drva raste. Rezultat je veće uništavanje šuma i više uništavanja šumskih zajednica, stoji u objavi stranice Easy eco tips.

Ljudi nemaju veliku kontrolu oko toga na koji način će hrana u dućanu biti zapakirana, no mogu birati kupovati u rinfuzi te izbjegavati jednokratne plastične vrećice. Također, korištenjem tanjura i kuhanjem kod kuće radite mali korak k očuvanju okoliša. 
FOTO: UNSPLASH