LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za bezbrižno i zabavno putovanje

Ovo su trikovi koji će olakšati svako putovanje

Ovi jednostavni savjeti olakšat će vam odlazak i uljepšati boravak na putovanju.

Ovi jednostavni savjeti olakšat će vam odlazak i uljepšati boravak na putovanju.

Odlazak na putovanje jednako je zabavan koliko i stresan. Zato smo istražili što sve možete učiniti kako biste si olakšali odlazak na putovanje i boravak na željenoj destinaciji.

1. Istraživanje

Istražite zanimljivosti i atrakcije koje nudi grad koji želite posjetiti, na primjer, postoje li popusti za studente ili besplatan ulaz posjetiteljima u muzeje ili galerije. Također, pogledajte možete li otići na kratki izlet u okolici mjesta koje posjećujete, kao što su kratki izlet brodom na otočić.

2. Dokumenti

Napravite kopije dokumenata ako putujete u stranu zemlju, u slučaju da izgubite novčanik ili vam ga netko ukrade.

3. Pakiranje

Proučite vremensku prognozu i nosite odjeću koju možete koristiti za više kombinacija, kako biste uštedjeli prostor u koferu. Isplanirajte kombinacije koje ćete nositi unaprijed, kako ne biste nosili stvari koje će vam samo stajati u koferu, a umjesto njih ste mogli uzeti nešto korisnije. Nemojte zaboraviti torbicu u koju vam stanu mobitel i novčanik jer nošenje stvari u džepovima povećava rizik od krađe ili gubitka stvari.

4.  Pazite na prostor u kojem odsjedate

Bilo da se radi o hotelu, apartmanu ili kampu, uvijek ostavljajte dojam kao da ste u sobi, kako biste spriječili provalu. Ne ostavljajte otvorene prozore, zaključavajte sobu i stavite znak ne smetaj s prednje strane vrata.

5. Izađite iz zone udobnosti

Isprobajte stvari koje inače ne radite (legalne), izađite iz zone udobnosti, posjetite neobična mjesta, isprobajte lokalnu hranu, posjetite mjesta gdje se okupljaju lokalci, a ne samo muzeje i poznate galerije. 

Pratite te savjete za bezbrižno, ali zabavno putovanje na kojem ćete otkriti stranu sebe koju dosad niste vidjeli.
 

FOTO: PIXABAY