LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za studentski džep

Ovo su deset najjeftinijih gradova u Europi

Putovanja ne moraju uvijek biti skupa. Evo deset europskih destinacija povoljnih za studente.

Putovanja ne moraju uvijek biti skupa. Evo deset europskih destinacija povoljnih za studente.

Europa ima neke od najljepših mjesta na svijetu, a za posjetiti ih ne trebate potrošiti puno. Aviokompanije često imaju jeftine sezonske letove koji su savršeni za tanki studentski džep. Ne trebate dalje planirati, s ovim destinacijama ćete nećete puno potrošiti.

1. Varšava, Poljska

Kako prenosi N1, dovoljan budžet za dan u Varšavi iznosi oko 30 eura, a u glavnom gradu Poljske postoje i brojne besplatne pogodnosti kao što je besplatni trajekt koji vodi do tri prekrasne plaže na rijeci Visli koje vrijedi posjetiti u vrućim ljetnim mjesecima. Zanimljiv je i Muzej Varšavskog ustanka koji nedjeljom ima besplatan ulaz. 

2. Krakov, Poljska

Još jedan Poljski grad našao se na listi najjeftinijih, a iz Varšave do Krakova možete doći za samo dva i pol sata. Prosječan budžet za Krakov iznosi oko 24 eura, a vrijedi ga posjetiti između svibnja i rujna jer se tada održava Festival Krakovske noći koji održava besplatne koncerte svaki mjesec.

3. Češki Krumlov, Češka

Glavna je atrakcija Češkog Krumlova kompleks dvoraca kojim možete besplatno šetati, a mnogi hosteli imaju i besplatne ponude pića. U Češkom Krumlovu možete se i dobro najesti i popiti jer su cijene jeftine, a prosječan budžet za dan bio bi oko 28 eura. Iz Češkog Krumlova može se doći i do Praga za nešto više od tri sata.

Prvo zlato s Europskih sveučilišnih igara stiglo u džudu. Studenti briljirali i u kickboxingu4. Bratislava, Slovačka

Za glavni grad Slovačke trebat će vam budžet od oko 30 eura po danu, a neki od jeftinih stvari su slovački Nacionalni muzej i Transportni muzej čiji je ulaz besplatan svake prve nedjelje u mjesecu, a u ljetnim mjesecima na plaži se održavaju besplatne filmske projekcije.

5. Budimpešta, Mađarska

Od Bratislave za samo dva sata i 45 minuta možete stići i u prekrasnu Budimpeštu za koju će vam biti dovoljan budžet od 25 eura. Sam grad ima puno znamenitosti, ali svakako vrijedi posjetiti Castle Hill s čijeg je vrha jedan od najljepših pogleda na Budimpeštu, a za ulazak u Nacionalnu galeriju, knjižnicu i povijesni muzej možete platiti malu naknadu.

6. Sofija, Bugarska

Prosječni budžet po danu za Sofiju iznosi oko 22 eura. Hrana i piće su po jako povoljnim cijenama, a ulaz u sofijsku umjetničku galeriju je besplatan. Također, iz Sofije se vlakom za osam sati može doći do još jednog jeftinog bugarskog grada, Burgasa.

Riječki studenti predstavili svoje inovativno plovilo „Vilson”


7. Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Za grad u našem susjedstvu potreban je budžet od 25 eura, a potrebno je samo prošetati starom čaršijom (Baščaršijom). Ulaz u prekrasne gradske crkve i džamije besplatan je, a za samo tri sata iz Sarajeva možete stići i u Mostar.

8. Beograd, Srbija

Za glavni grad Srbije dovoljan je budžet od 26 eura po danu, a neke od jeftinih stvari u kojima možete uživati su Kalemegdan i sve njegove znamenitosti, ali i boemska četvrt Beograda u kojoj možete pronaći uličnu glazbu i zabavu.

9. Bukurešt, Rumunjska

Za provod u Bukureštu na jedan dan potreban je budžet od samo 24 eura. Vrijedi pogledati nevjerojatne grafite u Garajul Ciclopu te gradsku palaču Parlamenta. Također, za samo dva i pol sata iz Bukurešta možete doći u još jedan prekrasni rumunjski grad, Brasov.

10. Zagreb, Hrvatska

Niste sigurni kako pisati akademske nazive i titule? Donosimo vam detaljan vodičNa listi je i glavni grad Lijepe Naše, a ako niste već njegov stanovnik, prosječni budžet po danu za provod po Zagrebu iznosi oko 31 eur. Jeftine stvari u kojima možete uživati su Muzej prekinutih veza, a vrijedi i posjetiti more crvenih kišobrana na tržnici Dolac gdje možete uživati u svježem voću. Iz Zagreba također možete brzo stići u druge gradove poput Splita ili Budimpešte.
FOTO: PIXABAY