LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klasici koji se ne propuštaju

Ovo je 5 najprodavanijih knjiga svih vremena koje možeš čitati i na plaži

Najprodavanija djela svjetske književnosti koja će vas odvesti u fantastične pustolovine, a koja mogu biti i dobro štivo za plažu.

Najprodavanija djela svjetske književnosti koja će vas odvesti u fantastične pustolovine, a koja mogu biti i dobro štivo za plažu.

Bliže se ljeto, more i sunčanje na plaži, savršeno vrijeme da napokon uzmeš u ruke neku od najprodavanijih knjiga svih vremena i uvjeriš se zašto je baš on pri samom vrhu ljestvice. 

1. Don Quixote (Miguel de Cervantes Saavedra)


Roman koji prati pustolovine viteza Don Quijotea i njegovog suputnika Sancha Panze. Djelo ima elemente srednjovjekovne viteške romanse i modernog romana, a prodan je u više od 500 milijuna primjeraka diljem svijeta.

2. Priča o dva grada (Charles Dickens)

Danas se širom planete slavi Dan Harryja Pottera


Povijesni roman čija se radnja odvija u Londonu i Parizu prije i tijekom Francuske revolucije. Roman je objavljen 1859. godine i od tada je prodan u više od 200 milijuna primjeraka.

3. Mali princ (Antoine de Saint-Exupéry)

Suvremena bajka s izmišljenom radnjom i stvarnim likovima kroz koje je autor prikazao probleme modernog doba, odnosno nedostatak ljubavi i njezin pronalazak, otuđenost od ljudi i usamljenost. Bajka je prevedena na više od 250 jezika i dijalekata te prodana u oko 200 milijuna primjeraka

4. Gospodar prstenova (John Ronald Reuel Tolkien)

Donosimo vam najveće glazbene festivale koje možete posjetiti ovog ljeta!


Serijal epske fantastike podijeljen na šest dijelova koji su raspodijeljeni na tri knjige (Prstenova družina, Dvije kule, Povratak kralja) i prodan u više od 150 milijuna primjeraka

5. Harry Potter i kamen mudraca (J. K. Rowling)

Prva od sedam knjiga iz serijala o Harryju Potteru u kojoj čitatelj upoznaje mladog čarobnjaka Harryja s kojim kreće u fantastičnu pustolovinu.

Ovo su neki od klasika u kojima ćete zasigurno uživati pod suncobranom, a koji će vas ujedno odvesti u nove pustolovine i vaš odmor učiniti ugodnim i korisnim istovremeno.
 

FOTO: UNSPLASH