LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tehnologija

Ove aplikacije bi bilo bolje izbrisati iz mobitela

Kako biste oslobodili memoriju ili samo zaštitili svoj mobilni uređaj, bilo bi dobro izbrisati neke od ovih aplikacija.

Kako biste oslobodili memoriju ili samo zaštitili svoj mobilni uređaj, bilo bi dobro izbrisati neke od ovih aplikacija.

Poznato je da neke aplikacije puno troše vašu memoriju, da neke automatski naplaćuju usluge, skupljaju podatke o kreditnim karticama ili dijele vaše informacije s trećim stranama, prenosi geek.hr. U nastavku smo izdvojili neke na koje bi bilo dobro obratiti pažnju.

Neke besplatne igrice
Često sadrže puno oglasa, ali je moguće i da postoji velika šansa za krađom i prodajom osobnih informacija. Treba dobro pročitati korisnički sporazum.

Aplikacije s brzim punjenjem

5 aktivnosti s prijateljima na plaži za odlično ljeto


Postoji mnoštvo aplikacija koje nude obećanje brzog punjenja mobitela. Činjenica jest, pak, da ništa ne može napuniti mobitel brže od toga što to omogućavaju postavke.

Aplikacije za Wi-Fi
Treba puno opreza s aplikacijama za Wi-Fi koje tvrde da omogućuju besplatne lozinke za Wi-Fi mreže ili zaštitu. Otkriveno je neke od njih mogu ukrasti osobne podatke, uključujući informacije o kreditnim karticama.

Aplikacije za slušanje glazbe nepoznatih developera

Kako se pametno pakirati za ljeto?


Osim što izrazito brzo troše vašu bateriju, malo je poznato da takve aplikacije mogu oštetiti mobitel budući da postoji opasnost da sadrže ugrađene viruse putem kojih hakeri mogu ukrasti osobne podatke.

Aplikacije za praćenje lokacije
Aplikacije koje traže pristup lokaciji ne samo da skraćuju životni vijek baterije, nego možda i prodaju osobne podatke. Ništa bez podrobnog pročešljavanja uvjeta korištenja.

Aplikacije s ugrađenim preglednicima

Uoči državne mature, donosimo vrijedne savjete za maturante


Ugrađeni preglednici su katkad već instalirani na uređaj i prije kupnje te se ponekad otvaraju automatski. Takvi programi ne garantiraju zaštitu osobnih podataka ili zaštitu od virusa i značajno usporavaju operativni sustav uređaja.
FOTO: PIXABAY.COM