LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NIJE SAMO ZA RUBLJE

Omekšivač ima mnogostruke namjene u kućanstvu, a ovo su samo neke od opcija za koje može poslužiti

Omekšivač između ostalog osvježava prostor, sprječava taloženje prašine, glanca staklo, skida stare tapete i „oporavlja” četke.

Omekšivač između ostalog osvježava prostor, sprječava taloženje prašine, glanca staklo, skida stare tapete i „oporavlja” četke.

Puno toga u našem kućanstvu ima mnogostruke namjene, a jedna od tih stvari je i omekšivač koji, definitivno, ne mora služiti samo za pranje rublja.

Kako piše Krstarica.com, omekšivač između ostalog osvježava prostor, spriječava taloženje prašine, glanca staklo, skida stare tapete i „oporavlja” četke.

1. Osvježava prostor

Opcija je bočicu s raspršivačem napuniti omekšivačem i vodom i to u odnosu 1:3 te zatim poprskati zavjese i tepihe. To je idealan načit za osvježiti unutrašnjost autombila ili bilo koji drugi prostor

2. Sprječava taloženje prašine

Na meku krpu stavite kap do dvije nerazrijeđenog omekšivača te time pobrišite televitor ili računalo. Efekt koji će te postići je uklanjanje statičkog elektriciteta pa će vaše površine manje „skupljati” prašinu

3. Glanca staklo

Kao i kod osvježavanja prostora, moguće je u bočicu s raspršivačem uliti omekšivač i vodu i to u odnosu 1:4. Nakon toga je potrebno poprskati meku krpu i obrisati ogledala, prozore, tuš kabinu ili nešto treće, a bitno je imati na umu da nakon toga istu površinu morate prebrisati i suhom krpom.

4. Skida stare tapete

Već vam je dosta starih tapeta, ali ne znate kako ih najlakše skinuti? Omekšivač može biti odlično rješenje. Možete pomješati pun čep omekšivača s 4 dl vode, zatim potpopiti spužvicu i ostaviti da stoji 30 minuta. Nakon toga samo trebate premazati tapete.

5. „Oporavlja” četke

Isperite četke za farbanje i čišćenje odjeće u 2 l vode s kap-dvije omekšivača i bit će mnogo mekše.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA