LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pokreni se i digni s kauča

Od cjelonoćnog bdijenja pred ekranom do minimalnog gledanja TV-a

Strastveno pratiš omiljenu seriju od jutra do sutra? Kauč ti služi kao multifunkcionalno sredstvo za spavanje i jedenje? Vrijeme je da se dovedeš u red uz pomoć ovih jednostavnih savjeta.

Strastveno pratiš omiljenu seriju od jutra do sutra? Kauč ti služi kao multifunkcionalno sredstvo za spavanje i jedenje? Vrijeme je da se dovedeš u red uz pomoć ovih jednostavnih savjeta.

Tko ne voli sjediti pred televizijom, jesti čips i pratiti rasplet svoje najdraže serije? Upravo ta aktivnost vam, vjerovali ili ne, može godišnje oduzeti čak tri mjeseca vremena. Uključimo li u kalkulaciju i činjenicu da dio vremena provedemo gledajući televiziju samo da bismo si skratili vrijeme, rezultati su i više no razočaravajući. Stoga, kako se riješiti svoje ovisnosti o gledanju TV-a?

Počnite s malim koracima

Ako vas baš ništa ne motivira, samo se sjetite koliko vremena potratite na ovu aktivnost. Umjesto ležanja i buljenja u ekran, možete se družiti s prijateljima, pročitati onu knjigu koju vam je prijateljica preporučila prije godinu dana, ili čak i učiti (iako čisto sumnjam da će to biti zamjena). Iako ste to čuli najmanje 10 puta, jednom ste mladi i to vrijeme treba iskoristiti. Nakon svih argumenata svejedno ne možete maknuti pogled s najnovije turske sapunice? Nemojte ni nastaviti s čitanjem teksta.

Što napraviti?

Pronađi motivaciju, odredi cilj. Napiši popis svega što želiš napraviti, a prije nisi imao vremena, odredi nagradu ako ostvariš cilj i kreni. Nije dovoljno napisati samo popis, već se i pokrenuti. Na početku će ti možda biti teško držati se određenog, ali pronađi nešto s čime ćeš se zabavljati. Prošetaj parkom, otiđi do muzeja. Važno je ne posustati čak i ako varaš jedan dan.

FOTO: Quickmeme

Iako je bilo lako, dosta ti je

Samo se sjeti koliko si vremena uštedio i bolje iskoristio. Uspio si nadoknaditi onih par sati sna koji su ti falili? Super, čeka te cijeli spektar novih „postignuća“ ako se potrudiš. Daj sve od sebe, a potakni se tako da izračunaš koliko si vremena uštedio, ali i truda uložio.

TV ti više nije važan, čak i uživaš bez njega

Bravo, uspio si ostvariti svoj cilj! Izađi van, zabavi se. Nagradi se. Ali ne zaboravi, iako ga dugo nisi gledao, to ne znači da sada moraš provesti cijeli dan tako da saznaš što se događa u seriji koju si pratio. Odvoji sat vremena na dan kojih ćeš gledati TV, a ostalo vrijeme iskoristi produktivno.

Iako se čini nemoguće, ovo je misija koja će ti uvelike pomoći. Radi li se o serijama ili filmovima, nije važno. Materijal će uvijek biti dostupan i nikamo neće pobjeći. Umjesto da živiš tuđi život kroz male ekrane, potrudi se te stvori svoj: puno zabavniji i stvarniji.

FOTO: PINTEREST