LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nadolazeće serije

Očekuje se povratak „Igre prijestolja”, „Gospodara prstenova”, ali i drugih uspješnica na male ekrane

Donosimo vam popis serija o čijim se snimanjima neko vrijeme nagađa, premda još uvijek nema službenih potvrda. Riječ o adaptacijama poznatih fantastičnih romana, a neke smo već imali prilike gledati na velikim i malim ekranima.

Donosimo vam popis serija o čijim se snimanjima neko vrijeme nagađa, premda još uvijek nema službenih potvrda. Riječ o adaptacijama poznatih fantastičnih romana, a neke smo već imali prilike gledati na velikim i malim ekranima.

Televizijska je produkcija već neko vrijeme iznimno kvalitetna i uspješna, neki bi čak rekli da su serije danas bolje nego filmovi. Velik uspjeh gotovo beziznimno ostvaruju serije koje se žanrovski mogu smjestiti u fantastiku, a često su i adaptacije uspješnih romana. Prisjetimo se samo globalne uspješnice, nastale prema seriji romana Georgea R.R. Martina, Igre prijestolja. Bez obzira na to kako je serija završila te sviđa li se obožavateljima takav kraj ili ne, njezin se uspjeh ne može poreći. Odlučili vam stoga predstaviti nekoliko fantastičnih serija koje tek trebaju osvojiti svijet, a o kojima piše Svijet filma

Na početku ćemo se zadržati u Sedam kraljevstava. HBO koji je producirao seriju, najavio je spin-offove Igre prijestolja. Navodno je riječ o tri serije od kojih će jedna biti prequel nazvana The Long Night, a prikazivat će imaginaran svijet Igre prijestolja tisućama godina prije od onoga što smo gledali. Budući da je još uvijek riječ samo o glasinama, ne zna se puno više o ovom projektu.

U Kronike iz Narnije C.S. Lewisa odavno smo se zaljubili i na filmskom platnu, a sada ih očekujemo na Netflixu. Naime, upravo je Netflix najavio suradnju s tvrtkom C.S. Lewis u sklopu koje bi trebali nastajati novi filmovi i serije o svijetu s druge strane ormara. Osim toga, za sad je poznato samo da će za stvaranje novih narnijskih avantura biti zadužen scenarist Matthew Aldrich.

Nadolazeća serija koju, za razliku od prethodnih, nismo imali prilike gledati je The Wheel of Time. Adaptacija je to istoimene serije romana Roberta Jordana. Radnja prati Moiraine, članicu moćne organizacije žena Aes Sedai, koja putuje svijetom s pet mladih ljudi, a vjeruje se da je među njima osoba koja prema proročanstvima treba spasiti ili uništiti čovječanstvo. Ni o ovoj se seriji ne zna mnogo više osim da će prve dvije epizode režirati Uta Briesewitz.

Amazonova nova serija Dark Tower adaptacija je knjiga proslavljenog Stephena Kinga. Uloge Rolanda Deschaiana i The Man in Black preuzeli su Sam Strike i Jasper Pääkkönen, a najavljuje se kako nas ovog puta očekuje puno bolja verzija od one iz 2017. godine.

Glasine od televizijskoj adaptaciji nisu zaobišle niti Međuzemlje. Razni su tweetovi najavili snimanje serije Gospodar prstenova, a najvjerojatnije je da će radnja pratiti događanje iz Drugog Doba fokusirajući se na formiranje Sauronova prstenja moći i stvaranje Posljednjeg saveza koji će ga poraziti. Ni o ovoj adaptaciji se nije pisalo i govorilo mnogo više. Za ovu, kao i sve ostale produkcije, možemo samo pretpostaviti da su sada na čekanju i da nam serije neće biti dostupne onoliko skoro koliko bismo željeli.

FOTO: PINTEREST