LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Top turističke destinacije

Objavljeno top 50 plaža, dežurni komentatori pljuju po hrvatskim: „Šljunčane plaže su lijepe ljudima koji nisu mrdnuli dalje od Crikve”

Iako na popisu najboljih plaža svijeta objavljenih na turističkoj platformi Big 7 Travel nema onih hrvatskih, to nije spriječilo brojne posprdne komentare na objavi jednog našeg portala.

Iako na popisu najboljih plaža svijeta objavljenih na turističkoj platformi Big 7 Travel nema onih hrvatskih, to nije spriječilo brojne posprdne komentare na objavi jednog našeg portala.

Kako prenosi Daily mail, poznata turistička platforma Big 7 Travel objavila je popis 50 najljepših plaža svijeta prema različitim faktorima poput popularnosti plaže na društvenim mrežama, oznake Plava zastava i mišljenju uredničkog tima.

Prema njoj, najljepša je plaža White Beach na Filipinima, opisana kao pravi dragulj s kristalno čistim morem i bijelim pijeskom poput pudera. Cijeli popis možete vidjeti na poveznici.
 

Video: YouTube Wind Walk Travel Videos; White Beach, Filipini

Iako na popisu najboljih plaža svijeta objavljenih na turističkoj platformi Big 7 Travel nema onih hrvatskih, to nije spriječilo brojne posprdne komentare na objavi jednog našeg portala. U najmanju ruku, očito je da jako podcjenjujemo naše plaže, barem ako pogledamo neke od komentara.
 

Na polovici ovih plaža postoji opasnost od amputacije ekstremiteta.

U oceanu se ni ne može plivati kao u moru.

Poznati moreplovac Damir Miloš na jednom je predavanju na pitanje je li hrvatsko more najljepše na svijetu odgovorio ovako: Kada bi postojao neki žiri koji bi odlučivao koje je more najljepše na svijetu, više od polovice članova žirija bi moralo biti iz Hrvatske.

Nema kamenjara onog odvratnog kao u Hrvatskoj? Sramota da naši ne mogu maknuti to kamenje da ljudi mogu pristupiti plaži, užas obala.

Kako naših 100 plaža nema u prvih 100? Pa neki dan je bilo par različitih lista gdje su naše plaže na prvih 100 netaknutih 'dragulja'. Kakav je sad ovo popis? Strašno što nam rade! Ljubomora...

Naravno, smiješne šljunčane plaže su lijepe samo ljudima koji nisu mrdnuli dalje od Crikvenice.

Jarun i Bačvice su odmah iza 50. mjesta.

Lijepo izgleda... samo imamo jedan problem. Na tim plažama, tj. u tim morima nema kupanja. Ili su beštije u moru ili struje ili oceanski valovi.


Jasno da ovo nije nikakav služben popis i da takvih ima na stotine. Na nekima od njih mnogo puta svoje mjesto nađu i hrvatske plaže, što ovog puta nije bio slučaj.
 
VEZANO: Jedna hrvatska plaža u top 5 najljepših plaža svijeta gdje se možete okupati ''kao od majke rođeni''

Pisali smo nedavno i o lijepim hrvatskim plažama, točnije o skrivenim draguljima na našoj obali koje morate posjetiti ako budete imali priliku. Zato, nećemo se složiti ni s ovim popisom, ni sa sarkastičnim komentarima o našoj obali. Na kraju krajeva, ljepota je u oku promatrača, a nama je naše more prekrasno – možda baš zato što je naše!
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA