LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novo u kinima

Novi Disneyjev film u kinima postao pravi hit

Oscarom nagrađena redateljica Domee Shi je inspiraciju za film pronašla u vlastitom djetinjstvu.

Oscarom nagrađena redateljica Domee Shi je inspiraciju za film pronašla u vlastitom djetinjstvu.

Novu Disney i Pixar animaciju Crvena panda, u distribuciji Blitza, već je prvog vikenda prikazivanja pogledalo rekordnih 10 348 gledatelja (sa zaradom od 365 703 kn), te je time ostvarila najbolje otvaranje animacije u pandemiji u Hrvatskoj, te najbolje otvaranje Disney animacije u tom periodu. 
 
U središtu radnje je tinejdžerica Mei Lee koja se pretvara u ogromnu crvenu pandu kada je pod stresom ili kada je jako uzbuđena (što je gotovo stalno). I kao da promjene u njezinim interesima, odnosima i tijelu nisu dovoljne, njezina pretjerano zaštitnički nastrojena, ako ne i pomalo nadmoćna majka Ming, nikad nije daleko od svoje kćeri – zapravo dosta nezgodna stvar za svakog tinejdžera. 

Oscarom nagrađena redateljica Domee Shi je inspiraciju za film pronašla u vlastitom djetinjstvu, odnosno iz raznih neugodnih situacija zbog kojih se kao tinejdžerica osjećala loše ili jako sretno i uzbuđeno. Volim njezinu hrabrost i njezin duh ali, dodaje Shi, poput mnogih 13-godišnjaka koji ulaze u adolescenciju, Mei čeka divlja vožnja. Odnos majke i kćeri zauzima središnje mjesto u filmu i to je tema koja je redateljici jako prirasla srcu. 

U sinkroniziranoj verziji glasove likovima su posudili: Ida Bedenik, Judita Franković Brdar, Dea Presečki, Marijeta Ugrina, Chiara Agreš, Anja Filko, Igor Mešin, Alma Prica, Slavica Knežević, Mirela Videk Hranjec, Mirela Brekalo-Popović, Tit Emanuel Medvešek, Daniel Dizdar, Dražen Bratulić i mnogi drugi.

Crvenu pandu u distribuciji Blitza, možete pogledati već danas u svim kinima, a ulaznice možete kupiti već danas online ili na blagajnama kina.

FOTO: UNSPLASH