LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rezbarenje bundeva

Noć vještica obilježava se i u zagrebačkom zoološkom vrtu: životinje dobivaju bundeve

Životinje će dobiti bundeve sa snažnim porukama zaštite prirode – što ih sve ugrožava?

Životinje će dobiti bundeve sa snažnim porukama zaštite prirode – što ih sve ugrožava?

Zagrebački zoološki vrt i ove godine održava tradicionalno darivanje izrezbarenih bundeva životinjama. Ovaj događaj održat će se u nedjelju, 29. listopada 2023. godine, priopćuju iz zoološkog vrta grada Zagreba.

Neke će životinje brk omastiti samim bundevama, neke će u bundevama tražiti omiljenu hranu, a neke će izrezbarene bundeve koristiti za igru.

FOTO: Merkati i bundeva, PR, Prorsus komunikacija

 

Podjela bundeva


Bundeve će se dijeliti od 10:30, a bit će ispred nastambe afričkih lavova i trajat će do 12 sati.

Te ukrašene poslastice dobit će lemuri, emui, smeđi medvjedi, afrički lavovi, alpake, merkati, smeđi kapucini i nosati rakuni.

FOTO: Smeđi kapucin i bundeva, PR, Prorsus komunikacija


Za ukrašavanje, odnosno rezbarenje bundeva, zaduženi su učenici Veterinarske škole u Zagrebu, koji u Zoološkom vrtu pohađaju praksu, a vodit će ih jedan od zoologa. Na bundeve će urezati znakove koji govore o tome što ugrožava životinje – među najvećim su takvim ugrozama onečišćenje staništa životinja, sječa šuma i krivolov.

Stanovnike vrta tako će razveseliti bundeve kao prave jesenske poslastice i prirodan element za obogaćivanje njihova životnog prostora, a posjetitelji će moći nešto novo naučiti o važnosti zaštite prirode.

FOTO: PR, PRORSUS KOMUNIKACIJA