LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Into the Turtle Verse?

Ninja kornjače u potpuno drugačijem izdanju

Seth Rogen, Ice Cube, Maya Rudolph, Jackie Chan, Paul Rudd – tek su neka imena koji će svoje glasove posuđivati u ovom animiranom projektu čija prva najava uglavnom dobiva vrlo pozitivne kritike.

Seth Rogen, Ice Cube, Maya Rudolph, Jackie Chan, Paul Rudd – tek su neka imena koji će svoje glasove posuđivati u ovom animiranom projektu čija prva najava uglavnom dobiva vrlo pozitivne kritike.

Prvotno zamišljene kao poluironični superjunaci sa snažnom aluzijom na popularne heroje kao što su Daredevil, X-Men i mnogi drugi, Ninja Kornjače, ili na engleskom poznate još kao Teenage Mutant Ninja Turtles (TMNT), svoj su debi doživjele prvotno kao strip od strane Kevina Eastmana te Petera Lairda.

Kvartet kornjača čija imena su smišljena po uzoru na renesansne talijanske umjetnike, umjesto japanskih imena kako je u početku bilo zamišljeno čine: Leonardo s plavim povezom (Leonardo da Vinci), Raphael (slikar Raffaello Sanzio da Urbino), Michelangelo (tvorac Davidove skulpture – Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni) te Donatello koji se prvotno trebao zvati Bernini ime je dobio po uzoru na Donata di Niccolòa.

Svejedno, same kornjače, osim po šarenim povezima, prepoznatljive su i po oružjima koje koriste, a koje pripadaju japanskim korijenima, točnije otoku Okinawi, kao što su mač katana, bō štap, nunčake te sai. 

Iako su kornjače svoj televizijski prvijenac ostvarile kao miniserija od pet nastavaka 1987. godine, njihova popularnost zagarantirala im je stalno prikazivanje naredne godine. Ninja kornjače su se tako popularizirale i doživjele mnogobrojne revitalizacije do danas dok je glavna postava ostalo više-manje nepromjenjiva (uz iznimku pojave pete kornjače ženskog spola imena Venus de Milo). 

Doduše, unatoč tome što naredne serije nisu opravdale popularnost koju su četiri kornjače imale u početku svojeg nastajanja, a čijoj kompromitaciji je dodatno doprinio i njihov prvi igrani film iz 2014. godine s vrlo niskim ocjenama publike i kritičara, čini se da bi najnovija verzija ovog crtanog klasika mogla ipak ovim naoružanim gmazovskim borcima za pravdu osigurati novu šansu za dokazivanje. 

Naime, prva službena najava tek je objavljena, a mnogi već sada hvale animaciju koja je vrlo slična onoj u nagrađivanom animiranom filmu Spider-Man: Novi svijet iz 2019. godine koji je i osvojio Oscara za najbolji animirani film te godine. 

Trenutno mnogo toga o filmu nije poznato, ali zato se zna da će glasove kornjačama posuđivati nešto mlađi glumci kao što su Nicolas Contu koji će posuditi glas Leonardu, Brady Noon će utjeloviti Raphaela, Micah Abbey Donatella, dok će Shamon Brown Jr. biti Michelangelo. Uz spomenute glumce, neka renomirana imena će se pojaviti u filmu kao što su Seth Rogen koji je ujedno i producent, Jackie Chan kao mentor Splinter, John Cena, Paul Rudd, Maya Rudolph, Ice Cube, Post Malone, Giancarlo Esposito i mnogi drugi. Također se strogo aludira da će antagonist biti otprije ikonični Shredder, primarni neprijatelj ninja kornjača.

U animaciji je spas

Čini se da je ovakav stil animacije sve popularniji među današnjom publikom jer nakon već spomenutog animiranog Spider-Man filma, ovakav stil primijenili su i animirani filmovi The Mitchells vs. The Machines (2021), The Bad Guys (2022), Kid Cudijev Entergalactic (2022) te najnoviji nastavak u Shrek univerzumu naziva Puss in Boots: The Last Wish koji je također nominiran za najbolji animirani film. Zanimljivo, svi spomenuti filmovi bili su kritički i gledateljski vrlo hvaljeni, stoga će vrijeme pokazati hoće li isti slučaj biti i u slučaju ninja kornjača. 

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem u kina dolazi 4. kolovoza 2023. godine! Cijela najava dostupna ovdje:

 
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT