LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rušenje stereotipa

Nikad nije kasno: ove zvijezde završile su fakultet i nakon uspjeha

Na popisu slavnih i školovanih su Natalie Portman, Emma Watson, Shaquille O'Neal...

Na popisu slavnih i školovanih su Natalie Portman, Emma Watson, Shaquille O'Neal...

Često se neopravdano smatra da su sportaši i drugi poznati ljudi ograničenih mentalnih kapaciteta, fahidioti koji su dobri samo u jednom području života.

Ipak, brojni su primjeri koji ruše ovaj ružni stereotip. Brojne su poznate osobe koje je karijera privremeno spriječila u daljnjem školovanju, ali su to nakon postizanja uspjeha nadoknadili – ponekad i u poljima potpuno nevezanim za njihov rad. Ovo su neki od njih.

Eva Longoria, koja se proslavila u seriji Kućanice, nakon snimanja serije odlučila je zaraditi diplomu iz humanističkih znanosti. Osim nje posjeduje i diplomu kineziologije, a zadnjih godina bavi se produkcijom.

Glumica Emma Watson, iako je željela magistrirati na Sveučilištu Oxbridge kao njeni roditelji, zaradila je diplomu iz engleske književnosti na Sveučilištu Brown u Americi. Do danas je najpoznatija po megapopularnom serijalu Harry Potter.

Shaquille O'Neal, jedan od najpoznatijih i najuspješnijih košarkaša svih vremena, stekao je doktorat na Sveučilištu Barry na Floridi, prenosi Tportal. Ovaj četverostruki prvak NBA lige rekao je kako mu je diploma prvo postignuće među svim stvarima koje je napravio u životu, a danas je vrlo uspješan poduzetnik.

Amanda Bynes iz svijeta glume prešla je u svijet dizajna nakon što je završila razvoj robnih proizvoda na Institutu za modu i dizajn u Los Angelesu. Iako je dugo vodila bitku s alkoholom i poročnim načinom života, danas kaže da joj je neugodno zbog njene prošlosti.

Natalie Portman, jedna od najpoznatijih glumica i dobitnica Oscara, ima magisterij iz psihologije – i to s Harvarda. Uz to, pohađala je Hebrejsko sveučilište u Jeruzalemu, a govori i francuski, japanski i hebrejski. Kaže da joj je motivacija za fakultet bila to što se osjećala glupo u društvu obrazovanih ljudi.

Još jedna slavna glumica – Brooke Shields – nakon uloge u filmu Plava laguna odlučila je steći diplomu: tako je na Princetonu završila romanske jezike, preciznije francuski.

Glumica najpoznatija po glavnoj ulozi u seriji Ružna Betty America Ferrera nakon deset godina odlučila se vratiti na fakultet i magistrirati međunarodne odnose. Vratila se na fakultet 2010. godine nakon kraja snimanja serije, a diplomirala je 2013.

Ashley Judd još jedna je slavna glumica koja se vratila na već započeti fakultet. Naime, napustila je Sveučilište Kentucky još 1990. godine sa samo jednim ispitom do diplome, ali se vratila 2007. kako bi diplomirala francuski jezik.
FOTO: UNSPLASH