LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmska umjetnost u doba koronavirusa

Medijske platforme nude besplatno online gledanje filmova

S obzirom na novonastalu izvanrednu situaciju s epidemijom koronavirusa pojedine platforme kao što su Kino Mediteran, Pulska filmska tvornica i Zagrebački Restart nude besplatno gledanje poznatih i nagrađivanih filmova na internetu.

S obzirom na novonastalu izvanrednu situaciju s epidemijom koronavirusa pojedine platforme kao što su Kino Mediteran, Pulska filmska tvornica i Zagrebački Restart nude besplatno gledanje poznatih i nagrađivanih filmova na internetu.

Kino Mediteran projekt je revitalizacije kina u Dalmaciji s ciljem oživljavanja kinodvorana i dovođenja filmskog programa u manje sredine diljem Dalmacije u kojima kino nije dostupno. Budući da se dogodila izvanredna situacija s epidemijom koronavirusa, ono nudi besplatno gledanje 22 filma koji su prikazani na Festivalu mediteranskog filma Split. Moguće ih je pogledati na poveznici, upisivanjem promokoda KARANTENA.

Besplatni streaming nude i Pulska filmska tvornica, kao i Motovun Film Festival, koji je partner novog međunarodnog internetskog festivala My Darling Quarantine. Osim njih svoju filmsku online riznicu nudi i zagrebački Restart – u ponudi je 20 besplatnih naslova te stotinjak dokumentarnih filmova dostupnih uz minimalnu nadoplatu. Riječ je o sljedećim filmovima:
  • Medena zemlja makedonskog dvojca Tamare Kotevske i Ljubomira Stefanova
  • Putinovi svjedoci ruskog redatelja Vitalija Manskog
  • Bergman: Jedna godina, jedan život redateljice Jane Magnusson
  • nagrađivani film Srbenka Nebojše Slijepčevića
  • Na vodi Gorana Devića. 
Pri njihovu odabiru upisuje se kod DOKU-IZOLACIJA, a besplatne je filmove moguće pronaći na sljedećoj poveznici

Emitiranje izbora hrvatskih kratkometražnih filmova različitih rodova i žanrova dostupan je i na novoj platformi naziva croatian.film koja služi kao proširenje programa Zagreb Film Festivala – Kockice. Osim toga, Hrvatska radiotelevizija kreirat će dodatni kulturni program na svom Trećem programu HRT-a.

– Naime, ogroman broj kulturnih projekata se pripremao mjesecima i bilo bi i šteta i neodgovorno da barem dio toga ne pokažemo publici – istaknula je Vlatka Kolarović, urednica Trećeg programa HTV-a.

Više je informacija dostupno na stranici Hrvatskog audiovizualnog centra.

FOTO: PIXABAY