LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmska ostvarenja

Lista filmova za kraćenje praznika

Nismo se ni okrenuli, a 2017. već je gotova. Očekujemo pad temperature, ali sunce se još uvijek zadržalo i zagrijalo nas. Ali kada sunce zađe, zavalite se u toplinu svog doma i pogledajte filmove koji su nam uljepšali 2017. godinu.

Nismo se ni okrenuli, a 2017. već je gotova. Očekujemo pad temperature, ali sunce se još uvijek zadržalo i zagrijalo nas. Ali kada sunce zađe, zavalite se u toplinu svog doma i pogledajte filmove koji su nam uljepšali 2017. godinu.

Bliži se kraj godine koja je bila milostiva prema filmskoj umjetnosti. I dok redatelji i glumci broje osvojene nagrade, vjerujemo da svi studenti ove dane odmora krate gledanjem najboljih ovogodišnjih filmskih ostvarenja. Ako ste i vi među njima, a dosta vam je božićnih filmova koje već znate napamet i nemate pojma što biste gledali, donosimo nekoliko prijedloga

Get Out

Film Get Out napeta je i zastrašujuća priča prožeta crnim humorom koja obrađuje rasizam na novi način. Afroamerikanac Chris odlazi sa svojom djevojkom Rose na imanje njezinih roditelja kako bi se upoznao s njima. Njihovo pretjerano ljubazno ponašanje Chris tumači kao nervozni pokušaj prihvaćanja njihove veze. Kako vrijeme prolazi, tako otkriva da je realnost strašnija nego što mu se čini.

Dunkirk

Dunkirk je elementarna kronika koja prikazuje dramatičnu i istinitu priču o evakuacijama iz ratom razrušene luke u Belgiji nakon što je u Drugom svjetskom ratu došlo do naizgled osuđenog stanja savezničkih vojnika. Dok se neprijateljske snage zatvaraju, čini se da vojnici nemaju kuda krenuti; svaki put bijega – kopnom, morem, nebom – vraća ih u pakao na zemlji koji je bio Drugi svjetski rat. Ali pomoć je pri ruci i počinje jaka borba. U filmu nema toliko mnogo likova koliko ima frakcija ljudi, vojnika i britanskih amatera koji žele pomoći. U Nolanovim rukama to postaje očaravajuće i uzbudljivo.

Wind River

Cory Lambert otkriva smrznuto tijelo mlade Indijanke Natalie. Budući da je to federalni zločin, F.B.I. šalje neiskusnu, ali hrabru agenticu Jane Banner da vodi istragu. Međutim, nepripremljena autsajderica uskoro će se udružiti s Coryjem kako bi razotkrili tajnu Nataliena ubojstva. Cory će se neizbježno suočiti s vlastitom prošlošću dok istodobno on i Jane žeđaju da vide pravdu.

Unforgettable

Tessa Connover teško se suočava s rastavom. Kada se njezin bivši muž David sretno zaruči s Juliom Bans, ne samo da ju dovodi u kuću koju su oni nekoć dijelili već ju i upoznaje s njihovom kćerkom Lilly. Pokušavajući se smjestiti u novi život kao majka i maćeha, Julia vjeruje da je konačno upoznala čovjeka svojih snova, čovjeka koji joj može pomoći da svoje probleme ostavi iza sebe. Ali Tessina ljubomora ubrzo postaje patološka i ništa ju neće zaustaviti da Julijin san pretvori u noćnu moru.

Girls Trip

Girls Trip komedija je za koju nismo znali da nam je potrebna. Ovo je još jedan ansambl žena koje su podivljale, kao i nedavni film Zločeste mame. Radi se o četiri prijateljice koje su tijekom godina izgubile kontakt sve dok se Ryan Pierce, koju nazivaju Sljedećom Oprah, ponudi prilika da bude glavna govornica na Essence Music Festival. Ona odlučuje povesti svoje prijateljice i pretvara svoj radni put u girls trip. Godinama poslije njihovo prijateljstvo jača, divlje osobnosti opet su otkrivene uz puno plesa, opijanja, svađanja i romantike.

Logan

Godine 2019. populacija mutanata znatno se smanjila, a X-meni su se raspršili. Logan se predao alkoholu i sada živi kao vozač. Umorni Logan brine se za bolesnog Profesora X-a negdje na meksičkoj granici. Jednog dana nepoznata žena ga zamoli da odveze djevojku Lauru do kanadske granice.

Jigsaw

Iako je 2010. godine izašao Saw 3D: The Final Chapter, od njegovog puštanja došlo je do brojnih izvještaja i glasina o novom dijelu. Jigsaw je izum Saw franšize koji će uspostaviti novu priču i likove koji će nositi sagu u budućnost. Film su režirali Michael i Peter Spierig prema scenariju Petea Goldfingera i Josha Stolberga. Nakon što se tijela počinju pojavljivati diljem grada, odvijanjem istrage dolazi do zaključka da svi dokazi upućuju na jednog osumnjičenika: Johna Kramera, čovjeka poznatog kao Jigsaw, koji je umro prije 10 godina.

The Hitman's Bodyguard

Film je akcijska komedija koju je režirao Patrick Hughes prema scenariju Toma O'Connora. Najpoznatiji i najbolji svjetski zaštitni agent Michael Bryce (Ryan Reynolds) pozvan je čuvati svog smrtnog neprijatelja, jednog od najpoznatijih plaćenika Dariusa Kincaida (Samuel L. Jackson). Iako su godinama neprijatelji, moraju provesti 24 sata zajedno. Tijekom njihove smiješne pustolovine iz Engleske u Haag susreću se s automobilskim potjerama i pucnjavama. Uz poseban žar koji donose Ryan Reynolds i Samuel L. Jackson, pridružuje se Salma Hayek koja glumi Dariusovu zloglasnu ženu.

FOTO: PIXABAY