LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prava igračka za blagdane

LEGO „Sam u kući”: Božićna poslastica dolazi u gotovo 4000 dijelova

Pobornici božićnih blagdana, filmova Sam u kući, ali i odani sastavljači Lego setova ove će godine imati priliku na svoj popis želja uvrstiti kuću iz poznatog blagdanskog filma čiji nimalo jednostavan sadržaj će u sebi sadržavati gotovo 4000 dijelova.

Pobornici božićnih blagdana, filmova Sam u kući, ali i odani sastavljači Lego setova ove će godine imati priliku na svoj popis želja uvrstiti kuću iz poznatog blagdanskog filma čiji nimalo jednostavan sadržaj će u sebi sadržavati gotovo 4000 dijelova.

Obožavatelji Lego setova, ali i pobornici božićnog ugođaja, te odani pratitelji filmova Sam u kući ove godine imaju jedinstvenu priliku dodati svoju želju na listu primordijalnih poklona čiji bi sadržaj voljeli naći pod borom ovih blagdana. Naime, globalno poznata tvrtka Lego pustila je u prodaju svoj najnoviji set u sklopu teme naziva Lego Ideas koji prikazuje pretežno svima poznatu i dragu tematiku iz filmova Sam u kući 1 i 2.

Dva filma iz 90-ih godina u kojima dječjeg protagonista Kevina McCallistera (Macaluay Culkin) dvije godine zaredom ostavi obitelji što završava Kevinovim nastojanjem da obrani prvo svoj dom, a potom u drugom nastavku i krađu dječjeg dućana od dva zloglasna lopova; Harryja (Joe Pesci) i Marva (Daniel Stern).

Set koji prikazuje grandioznu kuću McCallister obitelji sastojat će se od čak 3955 dijelova što ga uvrštava na 25. mjesto od ukupno 30 najvećih Lego setova na svijetu, odmah iza Lego Creator Expert Assembly Square (10255) koji u sebi sadrži 4002 dijela. Ovaj nimalo jednostavan model minuciozni prikazivat će svaki dio enormne kuće čiji sadržaj su gledatelji imali priliku iskusiti u filmu.

Tako će se u samom setu moći pronaći dnevni boravak gdje će se nalaziti božićno drvce, kamin, ali i naljepnica respektabilnog košarkaša Michaela Jordana čiji je karton Kevin imao priliku koristiti u filmu kako bi prevario lopove i stvorio dojam da je kuća prepuna ljudi. Isto tako, sama kuća sadržavat će i podrum prema kojemu je Kevin imao averzije radi straha od opskurne prostorije, Lego tarantulu, no i fundamentalni dio u obliku zamki koje će biti prisutne u kući tako da će postojati mogućnost za revitalizaciju filmskih scena u Lego formatu.

Konačno, nikako ne treba izostaviti ni kućicu na drvetu koja će, baš kao i u filmu, biti užetom spojena za kuću, mini kombi koji Harry i Marv koriste kao skrovište i na određeni način, sjedište te pet figurica koje će osim Kevina i dva lopova prikazivati i Kevinovu majku Kate (Catherine O'Hara), ali i na prvi dojam odioznog susjeda Marleyja (Robert Blossom). 

Za samo rođenje ovog seta zaslužan je autor Alex Storozhuk iz Ukrajine, točnije Vinnicja. Novonastali prigodni božićni Lego uradak dio je platforme na kojoj apsolutno svatko može iznijeti svoju ideju kao i nacrt seta koji želi po mogućnosti realizirati, a onda ovisi o samoj kompaniji Lego koja ideja će im se dovoljno svidjeti da ju, u konačnici, odluče nadograditi, izmijeniti i postaviti na police diljem svijeta. 

Ovo nije jedina takva vijest vezana za samu franšizu filmova Sam u kući. Prigodna je i novost da će šesti nastavak filmova o dječaku koji ostane doma potpuno sam i pokušava obraniti kuću od lopova biti dostupna gledateljima na Disney+ platformi od 12. studenog, a čiju će glavnu ulogu tumačiti mladi glumac Archie Yates (Jojo Rabbit), dok će Devin Ratray, poznatiji po ulozi zloglasnog brata Buzza, ovoga puta glumiti istog lika, ali odraslijeg i zaposlenog na poziciji policajca. 
FOTO: UNSPLASH