LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Život u 21. stoljeću

Lakše je no ikad prije biti mlad, ali i zabavnije; evo i zašto

Mladima je danas svakodnevica olakšana, a čini se i zabavnija nego starijim generacijama kada su bile u njihovim godinama. K tome je i zabavnija!

Mladima je danas svakodnevica olakšana, a čini se i zabavnija nego starijim generacijama kada su bile u njihovim godinama. K tome je i zabavnija!

Danas, 2020. godine, ni zamisliti ne možemo svoju svakodnevicu bez čuda tehnologije. Od jutra do mraka gotovo se svaka, a posebice mlada osoba, koristi barem pametnim telefonom. Nisi siguran u kojoj ti je dvorani prvo jutarnje predavanje – u par klikova provjeriš na stranici fakulteta, ne znaš trebaš li ponijeti kišobran – začas će ti mobitel otkriti prognozu, ne znaš na koji ćeš način stići do kafića gdje se večeras okupljate – uključiš Google Maps... I tako u nedogled, sve na tač!

Doista, malo bi se tko od nas lako snalazio u rješavanju i najobičnijih zadataka bez uporabe mobitela s kojima smo praktički odrasli. I iako će mnogi (uglavnom starije generacije) negodovati i isticati njihove nedostatke – primjerice, da smo zbog njih zapravo otuđeni – svi ćemo se složiti da je uz njih sve lakše. I to iz prethodno navedenih razloga.

No, ne samo da je lakše, nego je i zabavnije. Društvene mreže – od Facebooka, preko Instagrama, do TikToka – čine tu lakšu svakodnevicu i zabavnijom. Zamisli samo kako bi nam vrijeme socijalnog distanciranja zbog pandemije koronavirusa izgledalo da nismo imali po čemu skrolati i da nije bilo ovakvih platformi za komuniciranje i održavanje kontakta s obitelji i prijateljima. 

K tome, Internet mladima pruža gomilu prilika i mogućnosti – u jednom trenutku možeš igrati igricu na mobitelu, a već u drugom postati prava košarkaška zvijezda. Samo skrolaj, lajkaj, šeraj pa u tren oka partijaj. Sada je i to još lakše no što si mogao zamisliti. Naime, uz ponavljajuću opciju Non Stop Social A1 ti u novim tarifama kreiranim prema specifičnim potrebama korisnika – Fleterica, Strimalica, Surferica, Sheralica i Spikalica – daje neograničen promet prema društvenim mrežama. E, pa, neka zabava krene – uživaj u svojoj mladosti!
 
FOTO: UNSPLASH