LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Čitaj, pitaj

KVIZ: Provjerite svoje znanje o hrvatskoj književnosti 20. stoljeća

Ususret novom izdanju projekta Čitaj, pitaj riješite kviz i provjerite koliko dobro poznajete hrvatsku književnost 20. stoljeća.

Ususret novom izdanju projekta Čitaj, pitaj riješite kviz i provjerite koliko dobro poznajete hrvatsku književnost 20. stoljeća.

Tijekom posljednjih tjedana tematskim smo vam člancima u okviru projekta Čitaj, pitaj odlučili približiti nove oblike književnosti, a danas vam donosimo kviz kojim možete provjeriti svoje znanje o (nešto starijoj) književnosti.

Središnje mjesto u hrvatskoj književnosti 20. stoljeća, dakako, imao je Miroslav Krleža. On je svojim opsežnim književnim opusom osvojio mnoge, a pokrenuo je i mnoge časopise i polemike među intelektualcima svojega doba. Sigurni smo da se tih podataka sjećate iz svojih srednjoškolskih dana. Ali koliko ste podataka upamtili o ostalim hrvatskim književnicima i književnicama koji su pisali tijekom prošloga stoljeća? 

Ovo su najčitanije knjige svih vremena, jeste li ih pročitali sve?Kako biste to provjerili, riješite kratak književni kviz kojim možete pokazati svoje znanje o činjenicama vezanim za hrvatsku književnost 20. stoljeća.
 

Kako biblioterapijsko čitanje pomaže u izazovnim vremenima? Saznajte na radionici


A ako želite biti dijelom još jednoga zanimljivog kviza i razmjene knjiga te poslušati panel-raspravu o novim oblicima književnosti – za sudjelovanje se možete prijaviti na poveznici. U suradnji s izdavačkim kućama Vuković & Runjić, Znanje i Oceanmore, našim sponzorima, za vas smo pripremili bogate nagrade.

Novo izdanje projekta Čitaj, pitaj održat će se u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva ulica 5, Zagreb) 27. svibnja u 17:30. Do tada možete pratiti našu Facebook stranicu i Instagram profil te službenu stranicu CERM-a i portal Studentski.hr na kojima objavljujemo sve važne informacije o njemu.
FOTO: PIXABAY