Jednostavan recept
Kuhajte sa Studentskim: umjesto bacanja starog kruha, napravite ukusni pohani kruh
Donosimo recept za pohani kruh zbog kojega neće bacati goleme količine starijeg kruha, nego ćete imati ukusan doručak.
Donosimo recept za pohani kruh zbog kojega neće bacati goleme količine starijeg kruha, nego ćete imati ukusan doručak.
Ponekad bacamo velike količine starijeg kruha jer mislimo da ne možemo ništa s njim ili se jednostavno ne sjetimo pripremiti ga. Uz bruskete, krutone i slično, dobar je odabir pohanje kruha koji će poslužiti kao odličan doručak.
Sastojci:
Sastojci:
- jedno jaje
- tri šnite kruha
- 1 žlica mlijeka
- malo soli (ako ćete u slanoj verziji)
- ulje.
Priprema:
Razmutite jedno jaje i u to dodajte žlicu mlijeka. To će vam biti dovoljno za tri šnite srednje ili manje veličine. U tavu uspite malo veću količinu ulja, odnosno da prekrije barem polovicu šnite ili malo manje. Kada se ulje dobro zagrije, stavite šnite kruha i pržite dok ne dobije zlatnu boju, a zatim ga okrenite na drugu stranu i također pržite dok ne dobije zlatnu boju.
Kada se kruh isprži, stavite ga na tanjur ili drugu posudu u koju ste stavili papirnati ručnik koji će upijati višak masnoće. Možete ga jesti uz slatko ili slano, kako vam je draže, samo pripazite da kruh ne bude premastan!
Razmutite jedno jaje i u to dodajte žlicu mlijeka. To će vam biti dovoljno za tri šnite srednje ili manje veličine. U tavu uspite malo veću količinu ulja, odnosno da prekrije barem polovicu šnite ili malo manje. Kada se ulje dobro zagrije, stavite šnite kruha i pržite dok ne dobije zlatnu boju, a zatim ga okrenite na drugu stranu i također pržite dok ne dobije zlatnu boju.
Kada se kruh isprži, stavite ga na tanjur ili drugu posudu u koju ste stavili papirnati ručnik koji će upijati višak masnoće. Možete ga jesti uz slatko ili slano, kako vam je draže, samo pripazite da kruh ne bude premastan!
OZNAKE:
FOTO:
PIXABAY