Kuhajte sa Studentskim: U pola sata do finih čokoladnih muffina
Uz nekoliko sastojaka i malo vremena do kolača u kojima će svi uživati.
Uz nekoliko sastojaka i malo vremena do kolača u kojima će svi uživati.
Iako smo posljednjih dana svi uživali doma uz prepune blagdanske stolove i različite domaće delicije, za dobar kolač uvijek ima mjesta. Ionako ćemo se svi ubrzo, kad krenu kolokviji i rokovi za predavanje seminara, posvetiti slatkišima kako bi nam bar malo svrnuli misli s mučne svakodnevice. Donosimo vam zato recept za čokoladne muffine koje ćete napraviti za čas posla, a u kojima možete uživati s (do)cimerima i prijateljima.
Sastojci:
- 250 g glatkog brašna
- 180 g šećera
- 3 žlice kakaa
- pola žličice sode bikarbone
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 150 g čokolade za kuhanje
- 90 ml ulja
- 250 ml mlijeka
- 1 jaje.
Priprema:
Čokoladu usitnite na male kockice ili ju izribajte. U jednoj posudi pomiješajte kakao, šećer, brašno, sodu, sol i prašak za pecivo, a u drugoj posudi razmutite jaje te mu dodajte ulje i mlijeko. Spojite sastojke iz obiju posuda i miješajte dok se sve ne sjedini, a potom u njih dodajte pola sjeckane ili naribane čokolade. Smjesu ulijevajte u kalupe za muffine, i to tako da napunite 2/3 kalupa. Po vrhu pospite preostalu čokoladu. Ako želite, u sredinu smjese možete dodati Linoladu ili Nutellu. Pecite ih 20-ak minuta na 180°.
Dobar tek!