LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Brz recept

Kuhajte sa Studentskim: Tjestenina s tunom

Donosimo jednostavan recept koji je spreman za manje od 20 minuta. Recept smo pripremili u suradnji s Lucijom Zebić – imenom iza Instagram profila Zebronomie.

Donosimo jednostavan recept koji je spreman za manje od 20 minuta. Recept smo pripremili u suradnji s Lucijom Zebić – imenom iza Instagram profila Zebronomie.

Razgovarali smo s Lucijom Zebić – studenticom socijalnog rada koja većinu svog slobodnog vremena provodi kuhajući. Lucija dolazi iz Bibinja, a studira u Zagrebu. U svojoj skromnoj kuhinji bez pećnice priprema ukusna jela primjerena studentskom budžetu i slobodnom vremenu. Svoje recepte objavljuje na Instagram profilu Zebronomie koji je nedavno proslavio jednu godinu postojanja. Intervju potražite na našoj stranici, a u nastavku donosimo jedan brz i jednostavan recept koji je podijelila s nama. 

Studenti često pripremaju tjesteninu, stoga smo se odlučili za jelo koje ju sadrži. Tuna, jaja, vrhnje i kukuruz, uz malo mašte, postali su prava delicija. Vrijeme pripreme vrlo je kratko, dok se kuhaju jaja i tjestenina, pripremi se sve ostalo.

1. Kuhajte tjesteninu u kipućoj posoljenoj vodi s malo ulja. 

2. Skuhajte dva jaja.

3. U maloj posudi pomiješajte jedno kiselo vrhnje, papar, sol i origano. Kad se jaja skuhaju, odvojite i izmrvite žumanjke te ih dodajte u kiselo vrhnje. Zatim režite bjelanjke na kockice koje ćete također dodati u umak s vrhnjem.

4. Dodajte kukuruz, tunu i pomiješajte s tjesteninom. 

Rezultat je hranjivo i brzo jelo kremaste teksture. Odlično je za jednu, ali i više osoba jer je količinu sastojaka vrlo lako mijenjati prema želji i potrebi bez da se izgubi izvorni okus. 

 

FOTO: STUDENTSKI.HR