LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hladne slastice

Kuhajte sa Studentskim: oduševit će vas jednostavni sladoledi od vina

Sladoled od vina novina je na listi ljetnih osvježenja. Za vas smo isprobali i napisali vam dva recepta kojima ćete zadiviti ekipu na zajedničkom druženju i pokupiti komplimente.

Sladoled od vina novina je na listi ljetnih osvježenja. Za vas smo isprobali i napisali vam dva recepta kojima ćete zadiviti ekipu na zajedničkom druženju i pokupiti komplimente.

Ljeto je godišnje doba kada se traži osvježenje u svakom mogućem obliku, od mora i bazena, preko hladne voćne salate do pića s mnogo leda i sladoleda. Upravo je sladoled ona hladna slastica s kojom se može neograničeno eksperimentirati, isprobavati nove kombinacije i nestrpljivo ih kušati. 

Kako biste reagirali da vam kažemo da postoji sladoled od vina po svačijem ukusu? Pohitali biste u kuhinju po vino i ostale potrepštine za novi eksperiment? U pravu ste! Donosimo vam dva recepta, a na vama je da se odlučite koji ćete prvi spremiti!

Rosé sladoled

Isprobali smo malo električno vozilo „Fulir” koje od ovog ljeta vozi Zagrebom, evo detalja


Sastojci:

  • 4 dcl rosé vina
  • 2-3 žlice šećera u prahu, sami definirate koliko ćete zasladiti sladoled
  • 25 g smrznutih malina.

Sve sastojke ubacite u jednu posudu i izblendajte štapnim mikserom. Dobivenu smjesu potom ulijte u kalupiće za sladoled i ostavite u zamrzivač na nekoliko sati. 

Ljetna dosada – kako ju izbjeći?


Sladoled od vina i komadića ljetnog voća

Sastojci:

Cheesecake s komadićima čokolade i bez pečenja koji morate probati


  • 225 g jagoda
  • 225 g kupina
  • 150 g šećera, smeđeg ili bijelog
  • 350 ml suhog crnog vina
  • 15 ml balzamičnog octa
  • 2 cm đumbira
  • po ukusu, žličica vanilinog šećera
  • prstohvat soli
U veću posudu/lonac stavite sve sastojke koji će se kuhati na srednje jakoj vatri. Smjesa je gotova kad se šećer otopi i voće posve omekša; potom izvadite đumbir. Ohladite smjesu i stavite u blender i neka se sporo miješa – morate dobiti glatku smjesu. Ako ste zadovoljni gustoćom, prelijte smjesu u dublju stabilnu posudu i ostavite u zamrzivaču na minimalno četiri sata. Eto, spremni ste zadiviti ekipu!
FOTO: PIXABAY