LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Recept povodom Svjetskog dana vegetarijanstva

Kuhajte sa Studentskim: Krem juha od tikvice i paprike sa zanimljivim sastojkom

Povodom Svjetskog dana vegetarijanstva pripremili smo zanimljiv recept za brzu, jednostavnu i zdravu juhu, za čiju je pripremu potrebno svega 20-ak minuta nakon rezanja sastojaka.

Povodom Svjetskog dana vegetarijanstva pripremili smo zanimljiv recept za brzu, jednostavnu i zdravu juhu, za čiju je pripremu potrebno svega 20-ak minuta nakon rezanja sastojaka.

Dolaze hladni jesenski dani, pa su šalica čaja ili topla krem juha sve češće na listi želja. Povodom Svjetskog dana vegetarijanstva donosimo jednostavan recept za ukusnu juhu!

Juha od tikvice, paprike i kokosovog mlijeka odlična je kako biste se ugrijali nakon tmurnog dana i uživali u zdravim namirnicama. Nakon rezanja sastojaka potrebno je svega 20-ak minuta kako bi jelo bilo spremno za posluživanje. Ovaj brz, jednostavan i zdrav obrok donosi novu kombinaciju okusa u kuhinju.  

Sastojci:

  • Oko 5 ml suncokretova ulja
  • Oko 500 ml vode
  • 2 češnja češnjaka, protisnuta ili sitno narezana
  • 2 veća luka, narezana
  • 1 ili 2 povrtne kocke za juhu (po želji)
  • 1 tikvica, narezana
  • 3 paprike, narezane
  • 1 čajna žličica mljevenog korijandera
  • 62 g sušene paprike u ulju
  • 400 ml punomasnog kokosova mlijeka.

Recept:

U velikom loncu treba pirjati luk oko 5 minuta, a po potrebi dodati malo vode kako luk ne bi zagorio. Dodati usitnjeni češnjak i povrtne kocke te nakon 2 minute dodati tikvicu, paprike, korijander, sušenu papriku. Nakon 5 minuta dodati vodu. Nakon što je sve zajedno počelo kipjeti, smanjiti vatru te ostaviti od 10 do 15 minuta da se krčka u djelomično pokrivenom loncu. Na kraju dodati kokosovo mlijeko te kuhati još od 3 do 5 minuta. Posljednji je korak ubaciti sadržaj lonca u blender ili usitniti štapnim mikserom dok se ne postigne kremasta tekstura. Tanjur juhe može se ukrasiti listom bosiljka, krutonima, sezamom ili sl.

FOTO: PIXABAY