LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Brzi recepti

Kuhajte sa Studentskim: krem juha od pet pristupačnih sastojaka

Otkrivamo kako od svega pet sastojaka napraviti nekoliko porcija tople i zdrave kremaste juhe od povrća.

Otkrivamo kako od svega pet sastojaka napraviti nekoliko porcija tople i zdrave kremaste juhe od povrća.

U današnjem članku u sklopu serije Kuhajte sa Studentskim koja donosi jednostavne i studentima prihvatljive recepte otkrivamo kako od svega pet pristupačnih sastojaka napraviti nekoliko porcija tople i zdrave kremaste juhe od povrća.

Studenti su često ograničenog budžeta i misle da za zdravu prehranu treba izdvojiti mnogo novca, vremena i, na kraju, truda. Stoga će radije u menzi nabrzinu pojesti krumpir i pohano meso nego kuhati u domskoj kuhinji. No uz današnji recept uvjerit ćete se da i uz malo novca i vremena možete pripremiti ukusno jelo!

Sastojci:

  • 450 g carske mješavine povrća 
  • 10 g maslaca (koji, naravno, možete kupiti na iksicu)
  • veći krumpir
  • 180 ml kiselog vrhnja (ili 150 ml vrhnja za kuhanje)
  • začini po želji (koristili smo vegetu i sol)

Priprema

Carsku mješavinu povrća i krumpir narezan na kockice stavite kuhati u proključalu posoljenu vodu (1/2 litre). Ocijedite skuhano povrće, no vodu u kojoj se ono kuhalo ostavite za kasnije. Povrće zgnječite vilicom te vratite u lonac i zalijte preostalom vodom. Dodajte maslac, začine po želji te pred kraj ubacite i kiselo vrhnje ili vrhnje za kuhanje. Za postizanje željene gustoće možete dodati manje ili više vrhnja, to ostaje vama na izbor. Neka se juha kuha ukupno 15 minuta.

To je to – sve je spremno za uživanje u zdravom i svježe pripremljenom obroku.

FOTO: PIXABAY