Pogodno i za vegane
Kuhajte sa Studentskim: jednostavni recept za kus-kus s povrćem
Ako vam se ne da kuhati i tražite recept za jelo koje će biti gotovo u svega par minuta, svidjet će vam se današnji recept s kus-kusom!
Ako vam se ne da kuhati i tražite recept za jelo koje će biti gotovo u svega par minuta, svidjet će vam se današnji recept s kus-kusom!
Iako smo danas konačno u nekim dijelovima Hrvatske uspjeli predahnuti od visokih temperatura, ljeto još nije gotovo, a novi toplinski udar očekuje se već za koji dan. Tijekom takvih dana trebaju nam jednostavni recepti i brzinska priprema hrane, stoga donosimo recept za kus-kus s povrćem.
Ovo jelo pogodno je i za vegane ako se servira kao glavno jelo, no možete ga, primjerice, koristiti i kao prilog uz meso.
Sastojci:
Ovo jelo pogodno je i za vegane ako se servira kao glavno jelo, no možete ga, primjerice, koristiti i kao prilog uz meso.
Sastojci:
- 2/3 šalice kus-kusa
- 1 šalica vode
- tikvica
- 1 manji luk
- crvena i zelena paprika
- mrkva
- začini.
Priprema:
Naribajte tikvicu i mrkvu, a paprike nasjeckajte na kockice te sitno nasjeckajte luk. Prvo skuhajte kus-kus tako da u manji lonac stavite šalicu vode i malo soli te kada prokuha ubacite kus-kus. Držite ga pet minuta poklopljenog u vrućoj vodi (maknite lonac sa štednjaka), a zatim nakon pet minuta promiješajte kako ne bi bio kašast.
Narezani luk prepržite na ulju, dodajte papriku, tikvice i mrkvu i lagano posolite. Podlijte s deci vode i poklopite te ostavite tako par minuta. Redovito promiješajte povrće, a pred kraj, kada već omekša, dobro ga začinite. Mi smo dodali još soli, vegete, malo sojinog umaka, malo sweet chilli umaka, kajenskog papra i mljevene crvene paprike.
Nakon što se povrće skuha u tanjur servirajte kus-kus, preko njega pospite povrće i to je to – vaše je brzinsko jelo spremno!
Naribajte tikvicu i mrkvu, a paprike nasjeckajte na kockice te sitno nasjeckajte luk. Prvo skuhajte kus-kus tako da u manji lonac stavite šalicu vode i malo soli te kada prokuha ubacite kus-kus. Držite ga pet minuta poklopljenog u vrućoj vodi (maknite lonac sa štednjaka), a zatim nakon pet minuta promiješajte kako ne bi bio kašast.
Narezani luk prepržite na ulju, dodajte papriku, tikvice i mrkvu i lagano posolite. Podlijte s deci vode i poklopite te ostavite tako par minuta. Redovito promiješajte povrće, a pred kraj, kada već omekša, dobro ga začinite. Mi smo dodali još soli, vegete, malo sojinog umaka, malo sweet chilli umaka, kajenskog papra i mljevene crvene paprike.
Nakon što se povrće skuha u tanjur servirajte kus-kus, preko njega pospite povrće i to je to – vaše je brzinsko jelo spremno!
OZNAKE:
FOTO:
UNSPLASH