LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdravija verzija napitka

Kuhajte sa Studentskim: jednostavan recept za osvježavajuć domaći ledeni čaj

Donosimo recept za zdravu verziju ledenog napitka koji je savršeno osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana.

Donosimo recept za zdravu verziju ledenog napitka koji je savršeno osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana.

Gotovi, kupovni ledeni čajevi često znaju biti prepuni šećera, pa nisu najbolji odabir ako iz nekog razloga ne smijete ili ne želite konzumirati obični šećer. Međutim, postoji vrlo jednostavan način da sami napravite ledeni čaj, i to po još prihvatljivijoj cijeni od one po kojoj biste ga kupili u trgovini.

Recept za domaći čaj s okusom mente, limuna i limete donosimo u nastavku, no svakako imajte na umu da je bezbroj varijacija i da po želji možete napraviti voćni, zeleni ili drugi ledeni čaj po sličnoj ili istoj proceduri, odnosno eksperimentirajući sa sastojcima koje volite.

Sastojci:
  • čaj od mente i korice limuna
  • limeta
  • limun
  • sirup agave
  • led.
Priprema:

Ako pravite samo za sebe, skuhajte jednu vrećicu čaja kao što biste inače kuhali da si pravite topli napitak. Kada se čaj ohladi ili postane mlake temperature, možete ga još malo držati u hladnjaku ili ga već prije rashladiti kockicama leda.

Kada je čaj postao već jako hladan ili dovoljan hladan da bude leden nakon što ubacite kockice leda, ubacite dvije kriške limete i jednu krišku limuna te malo sirupa agave, a zatim i nekoliko kokica leda.

Sve skupa promiješajte slamkom ili žlicom, servirajte u neku lijepu čašu i to je to – uživajte u osvježavajućem i zdravom ledenom napitku!
FOTO: UNSPLASH