LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
McDonaldov recept

Kućna verzija McMuffina gotova je za tren oka

McDonald otkrio je recept za slastan McMuffin te pravi način njegova slaganja. Za pripremu vam trebaju engleski muffin ili klasična žemlja, kobasica, jaja, sir i krumpir.

McDonald otkrio je recept za slastan McMuffin te pravi način njegova slaganja. Za pripremu vam trebaju engleski muffin ili klasična žemlja, kobasica, jaja, sir i krumpir.

McDonald's, kao i svi ugostiteljski objekti, zatvorio je svoje restorane za vrijeme pandemije koronavirusa Nudi samo dostavu, ali odlučio je i podijeliti s kupcima jedan od svojih recepata, i to za slastan McMuffin!

Uz recept, otkriva i pravi način slaganja sendviča kako bi nam uvijek ispao baš onako kako treba. Donosimo ih u nastavku.

Sastojci

  • engleski muffin ili klasična žemlja
  • 75 g kobasice
  • 2 jaja
  • kriška sira 
  • krumpir.

Priprema

Prvo usitnite kobasicu i začinite je solju i paprom. Dobivenu smjesu zatim oblikujte i podijelite u dvije kuglice od kojih ćete napraviti male pljeskavice. Ispecite ih na prethodno zagrijanoj grill-tavi, 6 do 7 minuta sa svake strane.

Nakon toga naribajte krumpir u zdjelu, dodajte jedno jaje, sol i papar. U zagrijanu tavu s uljem dodajte dio dobivene smjese te je, kao i prethodno kobasicu, poravnajte u oblik pljeskavice. Pecite s obje strane dok se ne poprimi zlatnu boju i ne postane hrskavo.

A sad jaje! U obruču za njegovu pripremu, ispecite jaje na oko. Ako nemate obruč, nema brige – ispecite klasično jaje na oko bez dodatnih pomagala.

Za kraj, engleske muffine ili žemlje, ovisno s čime radite, popecite kratko u pećnici. 

Namažite pecivo maslacem i započnite sa slaganjem, i to redom: pecivo, sir, dvije pljeskavice, jaje pa preklopite drugom polovicom peciva. Krumpir možete poslužiti sa strane kao prilog ili ga, ako ste odvažni, možete ubaciti u vaš svježe pripremljen i ukusan sendvič.

I voilà, kućna verzija McMuffina gotova je i spremna za kušanje. Sline cure samo od čitanja i zamišljanja, zar ne? Stoga zasučite rukave i u pripremu!

FOTO: PINTEREST