LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NEDJELJA NA STUDENTSKOM

KRIŽALJKA: Koliko dobro poznajete svjetski poznatu seriju „Prijatelji”?

Provedite nedjeljno poslijepodne uz Rachel, Rossa, Monicu, Chandlera, Joeyja i Phoebe.

Provedite nedjeljno poslijepodne uz Rachel, Rossa, Monicu, Chandlera, Joeyja i Phoebe.

Serija Prijatelji osvaja srca u mnogim zemljama svijeta već 26 godina. Razlog zašto je postigla toliku popularnost, nije puka komičnost situacija, već i kulturni utjecaj koji je imala na brojne generacije. U deset sezona serije redatelji su se dotakli nekih tema o kojima svijet, kada se serija krenula emitirati, još nije pričao, ili barem ne dovoljno, kao što su homoseksualnost, transseksualnost, posljedice rastave na dijete, plastične operacije, kritiziranje ženskog tijela i slično.

Serija započinje s pet prijatelja koji zatim u svoju malu grupu uključuju Rachel. Svatko od tih glavnih likova reprezentira različiti tip osobnosti i njihove se želje razlikuju, ali se bore s vrlo sličnim problemima koji muče i većinu ljudi koji su u ranim 20-ima i 30-ima. Pratimo Chandlera, Monicu, Rachel, Rossa, Joeyja i Phoebe kako se snalaze s ljubavnim i karijernim razočaranjima, teškim poslodavcima, nesretnim vezama, djecom i mnogim drugim stvarima s kojima se mnogi mogu poistovjetiti. Naravno, još jedan element koji čini seriju tako ovisničkom jest kemija među šest prijatelja. Istraživanja su pokazala da je mnogim gledateljima upravo to bilo najljepše jer u ovom ludom svijetu svima je potreban barem jedan prijatelj koji će reći I'll be there for you.

U današnjoj križaljci dajemo vam opciju da testirate svoje znanje o Prijateljima. Stoga se zavalite, opustite i pokušajte se prisjetiti traženih detalja iz serije.
FOTO: FACEBOOK / FRIENDS TV SHOW