LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„The Spark” 

Klinci zaludili svijet pjesmom zaraznog ritma: jeste li već čuli viralnu pjesmu mladih Iraca?

Pjesma je prikupila zavidan broj pregleda na YouTubeu, a brzo se proširila i društvenim mrežama gdje je često hvaljena kao remek-djelo s drum’n bass ritmom i zaraznom energijom.

Pjesma je prikupila zavidan broj pregleda na YouTubeu, a brzo se proširila i društvenim mrežama gdje je često hvaljena kao remek-djelo s drum’n bass ritmom i zaraznom energijom.

Pjesma The Spark viralna je senzacija grupe djece iz Irske koja su snimila video u jednom danu. Od lansiranja, 15. svibnja ove godine, na YouTube, pjesma je prikupila zavidan broj pregleda, a brzo se proširila i društvenim mrežama, gdje je često hvaljena kao remek-djelo s drum’n bass ritmom i zaraznom energijom.

Pjesmu izvodi tridesetak klinaca u dobi od devet do dvanaest godina iz predgrađa Knocknaheenya grada Cork – Kabin Crew, zajedno s grupom koja dolazi iz grada Lisdoonvarna u okrugu Clare – Lisdoonvarna Crew.

 

„Energija i pozitivnost djece inspirirale su ljude. To je stvarno zarazna pjesma.”  izjavio je producent pjesme Garry McCarthy za The Guardian.


Mlade zvijezde nedavno su nastupale uživo na RedFM, irskoj radiopostaji namijenjenoj mladoj publici koja emitira u gradu Corku i okolici.
 
@corksredfm Viral sensations from Cork's own @The Kabin Studio Cork performed their smash hit 'The Spark' on Breakfast with KC. Absolute superstars! 🤩 Red FM breakfast with KC, weekday mornings when you wake up ⏰ #RedFM #Cork #CorksGoodTimes #TheKabinStudio #TheSpark ♬ original sound - RedFM


The Spark je stvorena s minimalnim proračunom u sklopu projekta za mlade rapere Rhyme Islanda, u neprofitnoj organizaciji u Knocknaheenyu The Kabin Studio, a u suradnji s vladinom inicijativom Creative Ireland, koja financira godišnju proslavu mladenačke kreativnosti Cruinniú na nÓg. Pjesma The Spark bit će himna na Cruinniú na nÓg okupljanju mladih, u sklopu kojeg će biti organizirane stotine besplatnih kreativnih događanja za djecu i tinejdžere diljem Irske. Inicijativa je započela 2018. godine, a ove godine će se održati 15. lipnja 2024. godine.
 

Novi model čitanja knjiga u zagrebačkim knjižnicama, uvodi se posudba zvučnih e-knjiga


IZVOR: THE GUARDIAN
FOTO: YOUTUBE / SCREENSHOOT