LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TIPS&TRICKS

Kako održati pamtljivu prezentaciju?

Postoje mnogi segmenti koje je važno dobro odraditi i uskladiti prilikom držanja prezentacija, a jedan od njih je svakako prenošenje razumljive i pamtljive poruke publici.

Postoje mnogi segmenti koje je važno dobro odraditi i uskladiti prilikom držanja prezentacija, a jedan od njih je svakako prenošenje razumljive i pamtljive poruke publici.

Sigurno ste barem jednom slušali prezentaciju koju ste gotovo zaboravili samo nekoliko minuta nakon što je završila. Kako bi spriječili da se isto dogodi vama, donosimo nekoliko savjeta koje možete iskoristiti kako biste povećali šansu da vas auditorij bolje razumije i zapamti ono što ste isprezentirali.

Istraživanja pokazuju kako da bismo zapamtili nove informacije, moramo zaboraviti ponešto od onih starih. Paradoksalno zvuči, ali se bez zaboravljanja ne bismo mogli ni sjećati. Upravo zato prilikom prezentacije publika više zaboravi nego što zapamti i to između 70 – 90 posto onoga što čuje u tipičnom govoru ili prezentaciji.

Ne dajte da vas ove informacije obeshrabre nego iskoristite nekoliko praktičnih savjeta.

 

Uključite publiku


Nakon što prezentirate najvažnije informacije, uključite ljude u prezentaciju. Dovedite ih u situaciju koja će rezultirati time da ponove naglas ono što ste im ranije rekli. To je odličan trik za pamćenje.

 

Pripremite materijale


Pripremite materijale koji će jezgrovito pojašnjavati najvažnije teze prezentacije. Vizualizacija informacija i činjenica može biti vrlo učinkovita prilikom pamćenja novih informacija. Budite inovativni!

 

Prostor

Izaberite adekvatan prostor. Neka u njemu bude što svježije, ali ne i hladno. Zanimljivo okruženje i optimalna razina svjetlosti pomoći će vam time što neće uspavljivati publiku.

FOTO: PEXELS