LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iskustva studenata

Je li ljubav s kolegom/kolegicom na faksu ili radnom mjestu zapravo „zabranjena“ ljubav

Zaljubljeni ste u kolegu/kolegicu na faksu ili radnom mjestu? Donosimo vam nekoliko savjeta o tome što poduzeti.

Zaljubljeni ste u kolegu/kolegicu na faksu ili radnom mjestu? Donosimo vam nekoliko savjeta o tome što poduzeti.

Razgovarali smo sa studentima i studenticama o tome što treba napraviti ako vam se svidi osoba s kojom dijelite fakultetsku klupu ili radno mjesto. Ovakva veza, s jedne strane, može biti divna jer osim ostalih zajedničkih interesa koji su vas privukli, dijelite i život na važnim područjima kao što su studiranje i rad.

To vam daje mogućnost da se još bolje razumijete te da si budete međusobna podrška i motiv u teškim trenucima. S druge strane, postavlja se pitanje što napraviti ako i kada dođe do prekida? Kako prebroditi tu neugodnu situaciju provođenja zajedničkog vremena s bivšim partnerom ili partnericom? I je li možda najbolji scenarij taj da zapravo prvotno ništa ni ne poduzmemo jer smo na taj način sigurno lišeni svih budućih neugodnosti koje bi se mogle dogoditi nakon raskida veze?

Ne brinite se, u nastavku članka nalaze se odgovori na sva pitanja zahvaljujući studentima koji su s nama spremno podijelili svoja mišljenja o ovoj uvijek zanimljivoj, ali i osjetljivoj temi kao što je ljubav

FOTO: Pixabay
 
– Ja imam pravilo da ne dejtam ljude s kojima sam na faksu/poslu jer se vidimo prečesto u tim situacijama, pa bi bilo jako neugodno nakon prekida i dalje gledati tu osobu svaki dan. – iskreno nam je priznao Mislav.
Fran je zaključio:
 
– Kažem strogo NE ovakvoj vrsti dejtanja! Lijepo je biti u vezi, ali ako ona na kraju dana ne uspije, ne možeš se maknuti od te osobe i svaki put kada budeš s nekim novim, pitaš se što ona misli o tome. Stvarno ti ne treba taj stres. Plus, kada prekinemo vezu, uvijek se javlja u nama neka doza inata, u smislu idem joj pokazati koliko mi je bolje bez nje i obrnuto, a upravo se takvo ponašanje može negativno odraziti na posao ili fakultet.                                                                                                                         
Dok se muški dio studentske populacije jednoglasno složio i usprotivio vezama s kolegicama na faksu ili poslu, djevojke su ipak imale različita mišljenja o ovoj temi. Pogledajte što su nam otkrile. 
 
– Iskusila sam vezu na faksu i na prvu bih rekla kako je sreća što smo bivši i ja odabrali različiti smjer, ali zapravo i nije tako s obzirom na to da je dio ekipe sa mnom, pa zna biti jako neugodno kada, recimo, on i ja ostanemo sami na hodniku. Što se tiče prilaženja simpatiji, moja je taktika buljiti u osobu dok mi se ne javi ili jednostavno uposliti prijateljice da mi srede kolegu iz ureda. – ispričala nam je Marija. 
Ivona je istaknula:
– Ako dođe do klika s nekim, zašto ne. Čak i ako dođe do prekida, prebrode se neugodnosti, ako su ljudi koliko-toliko normalni.
Dubravka pak objašnjava:
– Ako se radi o kolegi s posla, onda je moj savjet što prije izbiti tu ideju iz glave. Nisam sigurna što bi mi bilo gore: gledati osobu s kojom sam prekinula osam sati dnevno ili provoditi i slobodno vrijeme i vrijeme u uredu zajedno s dečkom.

FOTO: Pixabay
 
Iako većina ispitanih studenata tvrdi kako nije dobro biti u vezi s osobom s kojom radimo ili studiramo radi potencijalnih neugodnosti koje bi se mogle javiti nakon prekida, naš je savjet da u ovakvoj situaciji ipak poslušate svoje srce. I ako ste odlučili nešto poduzeti u vezi sa svojom simpatijom, onda to učinite hrabro, odvažno i samouvjereno. 
FOTO: PIXABAY