LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Glumica Elizabeta Brodić

INTERVJU: „Radite na sebi na sve moguće načine i birajte samo trenutke koji vas čine sretnima”

S Elizabetom Brodić, diplomiranom glumicom iz Zagreba koja trenutno igra glavnu ulogu u seriji Drugo ime ljubavi, porazgovarali smo o tome kako je shvatila da je upravo gluma njezin poziv, ali i o njezinom glumačkom uspjehu sa samo 24 godine.

S Elizabetom Brodić, diplomiranom glumicom iz Zagreba koja trenutno igra glavnu ulogu u seriji Drugo ime ljubavi, porazgovarali smo o tome kako je shvatila da je upravo gluma njezin poziv, ali i o njezinom glumačkom uspjehu sa samo 24 godine.

Elizabeta Brodić 24-godišnja je glumica iz Zagreba koja je prošle godine diplomirala na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Mlada, ali svestrana glumica već je tijekom studija ozbiljnije kročila u glumačke vode, a pažnju šire publike pridobila je glavnom ulogom u novoj seriji Drugo ime ljubavi koja se nedavno počela prikazivati na Novoj TV. Porazgovarali smo s njom o zavidnom usponu njezine glumačke karijere koja bi, s obzirom na njezinu dob, mogla motivirati mnoge studente glume i mlade ljude koji se žele i vole baviti glumom da budu uporni u tom poslu i nikada ne posustanu.

Prošle si godine diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Kako si shvatila da je upravo gluma ono čime se želiš baviti?

Dok nisam počela raditi, nisam ni bila sigurna. Ali išla sam na dramsku u ZKM od sedmog razreda osnovne, na istom mjestu sam plesala, svirala i na kraju je gluma objedinila sve. Znala sam da idem u društvenom ili umjetničkom smjeru i nakon što sam upisala sociologiju na Filozofskom fakultetu i upala na Akademiju, odabrala sam nju.

Je li se mlada glumica snašla u ulozi, ostavlja publici da procijeni:

 – Pa čini mi se da sam se snašla. Jesam li zaista, procijenit će i procjenjuje publika. Ali definitivno sam se navikla na 12-satno radno vrijeme, tempo, brzinu i sve što ide s tim.

Osim u serijskim, okušala si se i u kazališnim i filmskim vodama pa si tako glumila u filmovima Za ona dobra stara vremena i Na vodi. Što radije biraš, kazalište ili televiziju?

Ne mogu na ovo pitanje odgovoriti odabirom. Jedno mi je odmor od drugoga. Kad bih mogla raditi u kazalištu i tu i tamo snimiti nešto, bila bih najsretnija. Kazalište je neponovljivi trenutak koji dijelim s publikom. A film/televizija je nešto što je zauvijek dokumentirano, mjesto na kojemu se možemo čekirati s vremena na vrijeme.

Elizabeta Brodić i Karlo Mrkša; FOTO: Facebook / Elizabeta Brodić

S obzirom na to da Elizabeta ima samo 24 godine i uz to nekoliko uloga iza sebe, kao presudne faktore i vještine za postizanje uspjeha navodi strpljenje, samokontrolu, upornost i odgovornost. Osim što je uzor budućim mladim glumcima, Elizabeta razbija i ustaljeno mišljenje da se u Hrvatskoj ne isplati biti glumac jer, kako sama kaže, njoj je trenutno isplativo, a za ono što nadolazi ne može znati sa sigurnošću.

FOTO: Facebook / Elizabeta Brodić

Što bi poručila mladim ljudima i studentima koji tek ulaze u svijet glume?

Čuvajte živce i ne dajte da na vas utječu vanjski faktori, radite na sebi na sve moguće načine i birajte samo trenutke koji vas čine sretnima. Na kraju samo to ispadne bitno.

FOTO: FACEBOOK/ELIZABETA BRODIĆ