LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suzbijanje nasilja

Instagram trima novim značajkama planira dodatno zaštititi svoje korisnike

– Nastavit ćemo ulagati u organizacije usmjerene prema rasnoj pravdi i jednakosti te se radujemo daljnjem partnerstvu s industrijom, vladama i nevladinim organizacijama u svrhu educiranja i iskorjenjivanja mržnje. – poručili su iz Facebooka.

– Nastavit ćemo ulagati u organizacije usmjerene prema rasnoj pravdi i jednakosti te se radujemo daljnjem partnerstvu s industrijom, vladama i nevladinim organizacijama u svrhu educiranja i iskorjenjivanja mržnje. – poručili su iz Facebooka.

Kompanija Facebook jučer je predstavila nekoliko značajki kojima nastoji dodatno zaštititi ljude od nasilja na Instagramu. To planira postići dodatnim kontroliranjem komentara, slanjem upozorenja te opcijama za filtriranje uvredljivih komentara i poruka.

Limits

Prva značajka naziva Limits omogućit će korisnicima da ograniče komentare i zahtjeve za privatne poruke tijekom povećane potražnje, odnosno aktivnosti. Riječ je o značajki koja će biti od koristi onima s puno pratitelja, pa tako ako, primjerice, neki sportaš koji osvoji zlatnu medalju na Olimpijskima misli da će objava izazvati lavinu komentara, može uključiti tu postavku te će se prikazati komentari samo onih pratitelja koji ga prate duže vrijeme. Isto vrijedi za privatne poruke.
FOTO: Facebook Newsroom

Upozorenja

Iako korisnicima već dolaze upozorenja kada žele objaviti nešto uvredljivo, a slučaju da to učine više puta, dobiju još snažnije upozorenje u kojemu ih Instagram, odnosno Facebook podsjeti na smjernice zajednice te obavijesti da će ukloniti njihov komentar ako nastave, sada će se to snažnije upozorenje pojaviti odmah nakon prvog komentara.

FOTO: Facebook Newsroom

Hidden Words

Dolazit će i upozorenja kada ljudi pokušaju objaviti nešto potencijalno uvredljivo te će se uvesti značajka Hidden Words kojom će se omogućiti filtriranje zahtjeva s uvredljivim porukama. Automatski će se filtrirati uvredljive riječi, izrazi i emotikoni u skrivenu mapu koju nikada ne morate otvarati ako ne želite. Filtriraju se i zahtjevi s potencijalnim spam ili nekvalitetnim porukama. Iako se ta značajka već može rabiti u nekim državama, do kraja mjeseca bit će dostupna globalno.

Iz kompanije poručili su i da se nadaju da će nove značajke bolje zaštiti ljude od uvredljivog sadržaja, bez obzira na to je li on rasistički, seksistički, homofobni ili  kakav drugačiji.
– Znamo da se može učiniti još toga, uključujući poboljšavanje sustava pronalaska i uklanjanja uvredljivog sadržaja brže i smatranje onih koji ih objavljuju odgovornima. Također znamo da, iako smo predani borbi protiv mržnje na našoj platformi, ti su problemi veći od nas. Nastavit ćemo ulagati u organizacije usmjerene prema rasnoj pravdi i jednakosti te se radujemo daljnjem partnerstvu s industrijom, vladama i nevladinim organizacijama u svrhu educiranja i iskorjenjivanja mržnje. Ovaj posao ostaje nedovršen, a mi ćemo nastaviti dijeliti novosti o našem napretku. – poručili su iz kompanije.
FOTO: UNSPLASH