LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za hororoljupce

Horori koji će vas osvojiti ovo ljeto

Pojačajte zvuk i odaberite barem jedan od devet horora koji će unijeti malo nemira u ove ljetne noći.

Pojačajte zvuk i odaberite barem jedan od devet horora koji će unijeti malo nemira u ove ljetne noći.

Ljeto je uskoro završilo. Hvatamo posljednje zrake sunca prije nego se vratimo svojim obvezama. Kad ne znate što biste od sebe po ovim vrućinama, a niste na moru, filmovi popravljaju stvar. Ovaj put donosimo vam preporuke horora koji su savršeni za ove ljetne noći. Koji god da ste tip, onaj koji može sâm gledati horor ili onaj koji to radi u društvu, ovih 9, koliko donosimo, uhvatit će vam pažnju od početka pa do kraja.

I jedan recept za uspješno gledanje horora: pojačajte zvuk!

THE CONJURING (2013)

Ovo će vjerojatno postati klasikom za nekoliko godina. Horor ima sve elemente koji ga čine tako dobrim. Izvanredni performansi Vere Farmiga i Patricka Wilsona, odlična priča i scenarij, zvuk, sve. Uživat ćete s društvom gledajući taj film.

SINISTER (2012)

Jedan od najboljih horora na koji ćete naletjeti, ali nikako ne preskačite. Vrlo je jeziv i strašan, pa ga nemojte sami gledati. Ellison Oswalt pisac je kriminalističkih romana te se useljava sa svojom obitelji u novu kuću. Ubrzo na tavanu pronalazi kutiju s 8 vrpci koje prikazuju zločine serijskog ubojice iz 1960-ih, a na kojima i on radi.

GET OUT (2017)

Ako ste zaista pravi hororoljupci, ovaj film nikako ne preskačite. Na ovogodišnjoj dodjeli Oscara ovjenčao se jednim zlatnim kipićem, i to za scenarij. Dugo vremena nismo mogli vidjeti da je horor film nominiran u kategoriji za najbolji film, ali ove godine to je pošlo za rukom redatelju Jordanu Peeleu. Pratimo radnju jednog Afroamerikanca koji odlazi upoznati roditelje svoje izabranice. Ubrzo počne sumnjati u njihovu dobrodošlicu. Odličnim scenarijem, glumom i zvukom film će vas držati u neizvjesnosti do kraja.

THE WITCH (2015)

Film koji će vas zasigurno zastrašiti. Jeziv i neobičan horor koji će vam pružiti ono što malo redatelja zna – užitak. Radnja je smještena u 1630. godinu u Novu Englesku gdje pratimo život jedne sasvim obične obitelji. Nastoje voditi pristojan kršćanski život u divljini. Kada njihovo tek rođeno dijete nestane, a svi usjevi propadnu, ukućani se polako okreću jedni protiv drugih te se suočavaju s vještičarenjem, crnom magijom i opsjednutošću. Film je osvojio brojne nagrade na mnogim festivalima te ne čudi kako je vrlo brzo osvojio gledatelje.

ANNABELLE: CREATION (2017)

Kad je drugi dio bolji od prvog, onda znate da film valja. Kako je sve počelo s ukletom lutkom Annabelle koja ne da nikome mira, pratimo u tom vrlo napetom i strašnom filmu. Nakon tragične smrti kćeri obiteljski par odlučuje ugostiti časnu sestru i siročad u svoj dom, ali ne znaju da će uskoro postati metom uklete Annabelle.

HAPPY DEATH DAY (2017)

Odličan horor za ljetne noći s ekipicom. Jedna studentica ima vrlo težak zadatak. Mora saznati tko je njezin ubojica u snu, u protivnom se svaki put mora suočiti sa svojom smrću.

GHOSTLAND (2017)

Majka dvoje djece odlučuje se useliti u novu kuću. Na prvu sve djeluje kao idila: majka koja je odlučila okrenuti novi list u svom životu, kćeri koje imaju svoje snove. Ubrzo sve o čemu su sanjale postaje prošlost jer jedne večeri nasilnici ulaze u kuću te se majka mora boriti kako bi spasila život svojih kćeri. No stvari su se drastično promijenile 16 godina kasnije. To je više psihološki horor koji će vas jako razbjesniti i navijat ćete za osvetu.

THE RITUAL (2017)

Grupa prijatelja odlazi na putovanje kako bi održala počast nedavno preminulom prijatelju. Samo jedan potez stajat će ih života. Kako bi skratili put i vratili se što prije kući, odlučuju ići kroz šumu. Ubrzo se suočavaju s mnogim skrivenim čarima te čudne šume. Ritual je malo neobičan film i neće se možda svima svidjeti. Ono što podiže napetost zasigurno je put kroz mračnu šumu i zvukovi koji dolaze sa svih strana.

DON'T HANG UP (2016)

Kad ne znate koristiti mobitel i kad vam je dosadno u životu, uskoro postanete metom manijaka koji se samo želi osvetiti. Film vas od početka uhvati i ne pušta dok ne završi. Također stvoren za ekipu.

FOTO: PIXABAY