LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rikon 2016.

Horor priče, izvanzemaljci i čudesne zvijeri na Filozofskom fakultetu u Rijeci

Ove godine konvencija fantastike Rikon održava se od 14. do 16. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Konvencija nudi bogati program predavanja, radionica i kvizova na temu horora, znanstvene fantastike i fantastike.

Ove godine konvencija fantastike Rikon održava se od 14. do 16. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Konvencija nudi bogati program predavanja, radionica i kvizova na temu horora, znanstvene fantastike i fantastike.

Rikon, u organizaciji udruge 3. zmaj, konvencija je fantastike koja se tradicionalno održava u Rijeci od 1997. godine, u prvoj polovici listopada. Cilj je ove konvencije promoviranje znanstvene fantastike i fantastike, bilo da se radi o književnosti, filmu ili likovnoj umjetnosti te edukacija građana o navedenim, ali i drugim temama kao što su horori te najnovija dostignuća u znanosti.

Ove godine, 19. po redu Rikon održava se od 14. do 16. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Na konvenciji će posjetitelji moći uživati u predavanjima, predstavljanjima, radionicama, natjecanjima i kvizovima, tabletop i LARP igrama i dječjem programu. Predavači na Rikon dolaze iz Hrvatske i svijeta, a počasni gost je Thomas Olde Heuvelt, višestruko nagrađivani nizozemski pisac horora i fantastike. Heuvelt će na Rikonu predstaviti svoj posljednji roman Hex i održati radionicu kreiranja svjetova odnosno worldbuildinga za pisce.

Konvencija ove godine nema posebnu temu, već slavi fantastiku u njenoj cijelosti. Tako će se održati predavanja na temu horora, izvanzemaljaca, čarolija i čudesnih zvijeri, metloboja i Harryja Pottera, a na radionicama će se posjetitelji, uz stvaranje novih svjetova, moći i mačevati. Posjetitelji će svoje znanje i vještine moći pokazati na području Star Warsa, tetrisa, svemirskih katastrofa, Marvela i DC-ja te u pronalaženju horkruksa, a moći će sudjelovati i u cosplay natjecanju. Program u nedjelju rezerviran je za djecu.

Potpisan Sporazum o suradnji između Sveučilišta u Rijeci i američkog sveučilišta


Ulaznice za Rikon moći će se kupiti na ulazu u prostor održavanja konvencije. S obzirom na to da Rikon traje tri dana, moguće je kupiti ulaznicu za petak, subotu ili vikend ulaznicu. Tako ulaznica za petak iznosi 30 kuna, za subotu 40 kuna dok vikend ulaznica iznosi 60 kuna. Kostimirani posjetitelji vikend ulaznicu plaćaju 30 kuna, dok je ulaz na Rikon besplatan za mlađe od četrnaest godina, a program nedjeljom besplatan je za sve posjetitelje.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje fantastike da se pridruže ovom događaju i uživaju u programu, ali i sve druge koji se žele družiti i upoznati nove i zanimljive ljude i koji žele naučiti nešto novo. Detalje o konvenciji možete pogledati na Facebook stranici konvencije, Facebook stranici događaja te na mrežnim stranicama konvencije, a detaljan program Rikona možete pogledati na poveznici.

Od robotike i programiranja, preko astronomije i animiranja uz radionice „Ljeta na Školjiću”


IZVOR: RIKON
FOTO: FACEBOOK/RIKON