LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rupe u scenariju

Greške u filmovima koje su promakle čak i redateljima

Scenaristi i redatelji imaju težak posao pa se čak i njima može dogoditi pokoji propust. Ponekad produkciji promakne sitni detalj u filmovima, a budno oko obožavatelja to uvijek primijeti.

Scenaristi i redatelji imaju težak posao pa se čak i njima može dogoditi pokoji propust. Ponekad produkciji promakne sitni detalj u filmovima, a budno oko obožavatelja to uvijek primijeti.

Iako svi znamo da supermoći ne postoje, iako bi bilo predobro moći letjeti ili telekinezom prenijeti kolač iz kuhinje do sobe, stripovi se ipak oslanjaju na određenu logiku unutar svog alternativnog svemira. Tu jednostavno nema pomoći, iako vam u potpunosti može uništiti predodžbu filma. Ako pak i dalje mislite da su vaša omiljena filmska ostvarenja bez greške, tu mi upadamo da vam upropastimo četiri filma za koja možda niste primjetili da imaju rupe u scenariju.

Guardians of the Galaxy (2014)

Film koji je bio toliko uspješan da se čak i vrh Marvela iznenadio je povukao i par pitanja za sobom. Chris Pratt, odnosno Star-Lord, uz pomoć pjesme Ooh Child uspjeva zbuniti svog protivnika i ukrasti artefakt Orb kako bi spasio budućnost svemira. Međutim, postavlja se pitanje, ako je tako lako bilo ukrasti nešto najmoćnije u svemiru, zašto to netko nije napravio ranije?

Man of Steel (2013)

Svima je dobro poznata priča o Supermanu koji dolazi s planeta Krypton kod obitelji farmera koji i nisu baš upoznati s drugim svemirskim vrstama. Naime, u filmu general Zod želi pretvoriti atmosferu Zemlje u sličniju svom rodnom planetu, ali kad je beba Superman došao na Zemlju, nije imao nikakvih poteškoća sa zdravljem. Dapače, postao je najjača osoba na planetu. A možda se Zodu jednostavno nisu svidjele masovne zgrade, a jako su ga zbunjivali mobiteli.

The Dark Knight Rises (2012)

Svi i njihove bake su barem jednom pogledali neki od Batman filmova, s obzirom da su krenuli s prikazivanjem davne 1966. Iako franšiza ima povijest nelogičnih stvari (zar Batman stvarno mora imati bradavice na oklopu), Christopher Nolan i njegov brat Jonathan su približili filmove stvarnosti. Svi su djelovi imali uspješan izlazak u kina, ali zadnji ne kao i prva dva. Kako je moguće da apsolutno nitko nije primjetio svjetski poznatog milijardera i filantropa u Firenci? Također načelnik policije Gordon šalje sve policajce da istraže novu prijetnju. Sve. Nije mu bilo sumnjivo da je to možda zamka? Nije da se ikad nešto loše dogodilo u Gothamu.

X-Men: Days of Future Past (2014)

Film je bio veliki hit u kinima, fanovi su bili oduševljeni, ali kao i uvijek, vjerni obožavatelji su uspjeli uočiti par grešaka. Nakon scene u kojoj Quicksilver uz stihove Time in a Bottle doslovno namješta putanju metaka, s razlogom se možemo pitati zašto ga ne vode svugdje sa sobom i izbjegli neugodne situacije. S tim se nekako i možemo nositi kao fanovi, ali sudbina profesora Xaviera je ipak čudno prikazana. U verziji iz 2006. profesor umire, raspršen je u male dijelove, a par filmova kasnije se vraća zdrav i čitav. Mora da je bilo zanimljivo ponovo ga spajati bez da izgleda kao Deadpool.

FOTO: PIXABAY