LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mačka, kraljica, influencerica

Gogstagram: instagramski život jedne mačke

Gocilija Gogs sve je samo ne obična mačka. Otkad se pojavila na Instagramu, nasmijava mnoštvo svojih pratitelja kojih je svakim danom sve više. Razgovarali smo s njezinom vlasnicom Ivom, studenticom psihologije.

Gocilija Gogs sve je samo ne obična mačka. Otkad se pojavila na Instagramu, nasmijava mnoštvo svojih pratitelja kojih je svakim danom sve više. Razgovarali smo s njezinom vlasnicom Ivom, studenticom psihologije.

Već i ptice na granama znaju da je Instagram, kao društvena mreža u usponu, prepun ovakvih i onakvih influencera: od različitih modnih trendova, preko profila voljenih gradova, do fitness i life trenera. U moru sličnih profila osvanuo je jedan potpuno drugačiji. Jedna zagrebačka mačka zahvaljujući svojoj kreativnoj vlasnici Ivi, studentici psihologije s Hrvatskih studija, dobila je vlastiti profil: gogstagram_. Gocilija Gogs na svom se profilu duhovitim objavama obraća svojim pratiteljima koji uživaju u mačjim dogodovštinama. Budući da je Gogs zvijezda u usponu, s njezinom smo vlasnicom popričali o njezinim svakodnevnim aktivnostima i slavi koju je preko noći stekla. 

Kako si došla na ideju otvaranja Gocilijinog Instagram profila?

Zapravo više nisam sigurna. Od prvih dana kad je došla ta mi se ideja vrzmala po glavi. Jednostavno je sva tako smiješna i slatka (a ja sam sigurno jako objektivna) i sva je nekako kao hodajući meme. Znam da je definitivna odluka pala na jednoj kavi koja je spontano prerasla u jednu rundu, drugu, treću, četvrtu... kako to već inače biva... i zaključak večeri bio je da svijetu treba Gogicin Instagram profil i da se to jednostavno mora dogoditi. Nakon toga je prošlo još neko vrijeme, a onda su došli ispitni rokovi pa sam večer prije jednog ispita shvatila da je pravi trenutak za realizaciju ideje.

Screenshot: gogstagram_

Odakle ti ideje za objave?

Ideje dolaze spontano. Nekad prvo nastane slika, a nekad mi padne na pamet neka poruka koju Gogs želi poslati, pa onda smislim kako da ju uslikam u tom kontekstu. Ideja je gogstagrama da to bude priča, da objave imaju zajednički, prepoznatljiv ton kojim se Gogi obraća svijetu. Mislim da je to ono što gogstagram čini zanimljivim jer niti je ideja Instagram profila kućnog ljubimca nešto novo i dosad neviđeno, niti na internetu nedostaje slika mačaka.

Što nam možeš reći o Gogs – odakle dolazi, otkad je s tobom?

Gogi vam je rođena Zagrepčanka. Sa mnom je od jedanaestog mjeseca prošle godine, a kod mene je završila nakon što ju je frendica kao mače našla gotovo smrznutu u travi na nasipu dok je šetala svog psa.

Kako izgleda Gogicin tipičan dan?

Uh, to vam je jako dinamično.

Na društvenim mrežama širi se novi virus: Dovoljno je samo unošenje korisničke lozinke


Dan obavezno počinje predenjem i maženjem, na obostrano uživanje (bar otkad sam je naučila da 5 ujutro nije pravo vrijeme za to). Doručak ju jako umori pa do ručka obično spava. Specijalizirala se u mnogim spavačkim disciplinama: spavanje na podu, spavanje na krevetu, spavanje na torbi za laptop, spavanje na jastuku (bira isključivo anatomske) te u vrijeme blagdana i drugim svečanim prilikama – spavanje na koferu.

Screenshot: gogstagram_

S intenzivnijim aktivnostima počinje u popodnevnim satima. Tada je cijeli stan njeno igralište. Najviše voli da je ganjam po stanu, a ako slučajno imam nekog drugog, važnijeg posla (što njoj nikako nije shvatljivo), svoj protest izražava bijesnim trkom kroz stan, penjanjem na tuš kabinu, bacanjem stvari sa stola, pa čak i lajanjem... Također, jako voli pratiti što se događa u susjedstvu pa dio dana provodi i u službi nadzorne kamere na prozoru.

Rekla bih da ne pravi nikakav nered, ali ne usudim se... zadnji put kad sam je tako pohvalila nisam stigla ni izgovoriti rečenicu do kraja, a već se zaletjela na stol, proklizala i rasula mi puzzle koje sam nakon nekoliko dana višesatnog truda uspjela složiti.

Je li se Gogs umislila otkad je popularna? Voli li se slikati ili bježi od kamera?

Pa nije baš, ona tu slavu doživljava više kao prirodnu posljedicu svoje prisutnosti. Kaže da ne može uopće zamisliti da živi životom obične mace. Pravi se da ne voli kamere, ali mislim da se po slikama jasno vidi da je rođena pozerica. Samo voli da je se mora ganjati za sliku. Znate kakvi su ti poznati i slavni...

Možemo li ju očekivati na još nekoj od društvenih mreža?

Ne vjerujem, Gogi vam jako prati trendove i svjesna je da je Instagram najbolji izbor za svaku suvremenu influencericu. Za Facebook kaže da je izašao iz mode, a i malo ju je potresla cijela ova afera s krađom osobnih podataka. Znam, znam – kad tad ću joj morati reći čiji je Instagram, ali pustimo ju još malo da živi u blaženom neznanju... a i iskreno, malo se bojim reakcije.

Na fotografijama smo vidjeli i psa – jesi li razmišljala o tome da i njemu daš priliku da se njegov lavež čuje?  

Dugo očekivana opcija stigla i na jednu od najpopularnijih društvenih mreža


Lavež tog psa čuo se u jednom ključnom trenutku u Gogicinom životu i zahvaljujući njemu Gogi je izbjegla sudbinu mnogih manje sretnih zagrebačkih mačića (vidi pitanje 3). Ipak, za sve ostalo ćete morati pitati njenu vlasnicu. Dođe nam tu i tamo u goste pa možda osvane još koji put na gogstagramu. Voljela bih uhvatiti neki zajednički trenutak njih dvije, ali to je dosta teško. Znate, Gogi i nije baš uvijek miroljubiva maca...

Screenshot: gogstagram_

Za kraj pitanje koje muči sve Gogine obožavatelje: Goga Sekulić ili Goca Božinovska?

Ah, vi novinari i vaša indiskretna pitanja. Prava dama nikad ne otkriva sve na prvom spoju.

Dok se nestrpljivo veselimo daljnjim Gogsinim objavama, ona nastavlja živjeti s imenom obavijenim velom tajni i samo jednom porukom.

Screenshot: gogstagram_

FOTO: SCREENSHOT: GOGSTAGRAM_