LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Priča Brune Vučak

FOTO: Studentica koja stoji iza profila Yumyumparadise podijelila jedan od svojih najpopularnijih recepata

Donosimo vam priču te sjajan recept studentice Brune Vučak koji će vas zasigurno potaknuti da zavolite kuhinju i upotpunite svoje vrijeme u karanteni.

Donosimo vam priču te sjajan recept studentice Brune Vučak koji će vas zasigurno potaknuti da zavolite kuhinju i upotpunite svoje vrijeme u karanteni.

Dok se pridržavate svih propisa i preporuka vezanih uz smanjivanje rizika zaraze koronavirusom, upotpunite svoje vrijeme pripremom ukusne hrane. Više vam nisu potrebne razne kuharice, danas su tu Instagram food profili koji vas uz točne, opširne i lako izvedive recepte te savršene slike potaknu da zavolite kuhanje, čak i ako niste najvještiji u kuhinji.

Ovoga puta izdvojili smo za vas profil pod nazivom Yumyumparadise, studentice pete godine kroatistike i francuskog jezika te književnosti na FFZG-u. Riječ je o Bruni Vučak, čija se želja za kuhanjem javila zapravo s potrebom, odnosno kada je počela živjeti sama prije 6 godina. Instagram profil nastao je logičnim slijedom događaja prije nešto više od dvije godine, jer ako ne fotkaš hranu, kao da je nisi ni pojeo!

Isprva nije imala nikakva očekivanja, a onda su se ljudi počeli interesirati za profil i tražiti recepte, pa je sve nekako išlo svojim tokom. Ističe da je imala sreću jer je kao relativno mali profil počela surađivati sa svojim omiljenim brandom, čija je danas i ambasadorica. Samo povremeno odradi pokoju reklamu proizvoda koje voli i koristi jer kaže da uvijek polazi od sebe, a osobno je živcira kada je profil prezasićen reklamama ili kada osoba nije dosljedna.

Što se tiče zarade na Instagramu, naglasila je kako uvijek voli reći da se zarađuje isključivo trudom i radom, kao i svugdje drugdje, pa tako i na ovoj platformi. Kako ondje možemo naići na razne food profile, objasnila je po čemu se zapravo njen razlikuje od ostalih te odakle joj inspiracija za recepte:

– Inspiraciju za recepte uglavnom dobijem iz namirnica koje želim iskoristiti, a trudim se da one budu sezonske, tako da se sada veselim jagodama, trešnjama, breskvama i ostalim ljetnim divotama. A naravno da nekad i Google pripomogne. Svoj bi profil izdvojila zbog toga što je sve na jednom mjestu, odnosno ljudima je uz fotografiju jela odmah dostupan i recept koji mogu spremiti za kasnije (nema onoga recept na linku, pa scrollanje pola sata, pa se oznojiš još usput), ali i komentare ostalih koji su taj recept isprobali. Takav način objavljivanja mi je došao spontano, a onda su ga pratitelji počeli hvaliti, pa sam ga i zadržala.

Bruna nam je otkrila i neke zanimljivosti, a to je da je sudjelovala u kulinarskoj emisiji Kuhan i pečen na HRT-u. Kaže da je to super iskustvo i definitivno najveći izlazak iz zone komfora u njenom životu. Također, razmišlja o YouTube platformi, no s obzirom na to da ona zahtijeva puno veći angažman od Instagrama, malo će pričekati.

Trenutno joj je prioritet diploma u ruci, a preostale fakultetske obveze rješava online. Kako uspijeva uskladiti fakultetske obaveze s obavezama Instagram profila, otkriva:

– Dok sam pohađala predavanja, bio je ponekad pravi izazov održavati profil na životu. S obzirom na to da fotkam samo po danjem svjetlu, često nisam imala vremena preko tjedna, pa sam se subotom i nedjeljom dizala u 4 h ujutro da stignem pripremiti, pofotkati i obraditi 10 recepata da budu spremni za objavu. Ne pitajte me tko bi to sve pojeo!

Za kraj svima koji razmišljaju o otvaranju sličnog profila poručila je da se ne muče pitanjima što ako ne uspijem? što ako mi se budu smijali? što ako ne skupim puno pratitelja? Jer svi su morali odnekud početi! Što se tiče karantenske situacije, otvoreno govori kako joj je dobro došla:

– Nisam ni inače od nekih izlazaka, tako da mi ovo uopće ne pada teško, a kafići su zadnja stvar koja mi trenutno nedostaje! Svi smo sad kuhali i pekli malo više nego inače, tako da mi je i profil procvjetao. A osim kuhanjem, dane ispunjavam pripremom materijala za online nastavu u sklopu nastavne prakse i pisanjem diplomskog rada, tako da mi u svakom slučaju nije dosadno!

Za sve čitatelje portala Studentski.hr podijelila je jedan od svojih najpopularnijih recepata – kruh sa zobenim pahuljicama i svježim sirom.

Sastojci:

  • 250 g zobenih pahuljica
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 500 g svježeg sira
  • 3 jaja
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • svježi vlasac (ili špinat, ili zeleni dio mladog luka, ili peršin)
  • sezam.

Priprema:

Zobene pahuljice grubo samljeti u blenderu pa pomiješati sve sastojke i dobro ih sjediniti. Kalup za kruh namastiti pa u njega utisnuti smjesu, po vrhu posuti malo sezama. Peći kruh na 170 stupnjeva otprilike 30 do 40 minuta. Kruh je gotov kada uhvati lijepu smeđu boju i odvoji se od kalupa. Nakon pečenja odmah ga izvaditi i ostaviti da se skroz ohladi na rešetkama prije rezanja.

FOTO: BRUNA VUČAK