LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dječje djelo

FOTO: Prema ovom radu djevojčice bit će napravljen spomenik djetetu ispred Učiteljskog fakulteta

Kao pobjednički rad natječaja „Spomenik djetetu” izabran je rad djevojčice Franke Cindrić.

Kao pobjednički rad natječaja „Spomenik djetetu” izabran je rad djevojčice Franke Cindrić.

U travnju ove godine Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu raspisao je natječaj za izbor idejnog rješenja Spomenika djetetu. Cilj natječaja bio je dobivanje idejnoga rješenja za izgradnju spomenika na lokaciji Učiteljskoga fakulteta u Savskoj ulici 77 u Zagrebu, koji bi se izveo prema idejnom rješenju autentičnoga dječjega likovnog rada.

Na natječaj je pristiglo stotinjak radova djece iz vrtića i osnovnih škola diljem Hrvatske, a za pobjednički rad izabrano je djelo djevojčice Franke Cindrić, polaznice Dječjeg vrtića Petar Pan u Zagrebu pod vodstvom njezine odgojiteljice Lucije Pejić.

Natječaj je održan kao dio projekta Dijete u središtu koji je pokrenuo Učiteljski fakultet s ciljem naglašavanja dječjih vrtića i škola kao mjesta cjelovite promjene društva. Pobjednički rad bit će izveden u bronci i postavljen ispred zgrade Učiteljskog fakulteta. 

– Svi radovi su bili prekrasni i s ljubavlju oblikovani, onako kako to samo djeca znaju, i teško je bilo donijeti odluku. No, na kraju smo izabrali rad koji najuspješnije predstavlja dječju iskrenost, igru, radost i zajedništvo. Zbog iznimne kvalitete dječjih radova promišljamo o mogućnosti da u budućnosti realiziramo još nekoliko rješenja u parkovima na naše tri lokacije – rekla je prof. dr. art. Antonija Balić Šimrak.


FOTO: Sveučilište u Zagrebu

FOTO: UČITELJSKI FAKULTET