LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Arhitektura

FOTO: Najljepši sveučilišni kampusi na svijetu

Iako prvenstveno imaju obrazovnu ulogu, brojna svjetska sveučilišta mogu se pohvaliti očaravajućom arhitekturom.

Iako prvenstveno imaju obrazovnu ulogu, brojna svjetska sveučilišta mogu se pohvaliti očaravajućom arhitekturom.

Građevine sveučilišta i drugih akademskih institucija nerijetko predstavljaju predmet divljenja zbog svoje estetike. Ono što takve zgrade čini prekrasnim jest spoj arhitekture, okoliša i brojnih popratnih objekata. 

Neka od sveučilišnih građevina, poput nadaleko poznatog Oxforda, pažnju privlače zbog svojeg povijesnog značaja. Naime, Sveučilište u Oxfordu osnovano je davne 1096. i smatra se najstarijim sveučilištem na engleskom govornom području. Englezi Oxford često nazivaju duhom starog doba, a razlog su drevne knjižnice, stari spisi i čitavi ambijent protkan gotičkim stilom gradnje.

S druge strane, Umjetničko Sveučilište Tama u Japanu, potpuno je arhitektonski dijametralno u odnosu na Oxford. Spoj modernog, geometrije i tradicionalne arhitekture lukova, pretvorio je Sveučilište u Tami u jednu od najimpresivnijih akademskih građevina.

Odlučili smo pretražiti bespuća interneta kako bi pronašli Top listu najljepših sveučilišnih kampusa na svijetu. U našoj fotogaleriji možete pronaći za svakoga po nešto, od velikih zelenih vrtova pa sve do velebnih izdanja moderne arhitekture.

FOTO: PIXABAY.COM