LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bijeg od gradske vreve

FOTO: Manje popularne zagrebačke lokacije idealne za odmor u prirodi

Ne znate kako biste ispunili vrijeme, a mislite da u Zagrebu nema lokacija pogodnih za odmor u prirodi? Dopustite da vas razuvjerimo!

Ne znate kako biste ispunili vrijeme, a mislite da u Zagrebu nema lokacija pogodnih za odmor u prirodi? Dopustite da vas razuvjerimo!

Svatko tko voli velike gradove poput Zagreba znat će da se u njemu kriju brojne ljepote. Međutim, studenti se nerijetko uhvate da nakon godinu, dvije, tri studiranja nisu obišli ni sva ona popularna mjesta, a pogotovo one dijelove grada koji nisu krcati posjetiteljima.

Nećemo se previše osvrtati na Trg bana Josipa Jelačića, Strossmayerovo šetalište, Zrinjevac, Tomislavac, Jarun, Bundek i Maksimir jer, iako su iznimno lijepe lokacije, svima su već poznate i često su prve destinacije na koje vas netko uputi kada ste u Zagrebu. Donosimo, stoga, nekoliko lokacija u prirodi o kojima možda još niste slušali, a koje zasigurno vrijedi posjetiti – bacite oko na njih u nastavku te na neke i u fotogaleriji!

Park-šuma Jelenovac

Jelenovac je park mješovite šume u kojemu izvire i jedan od zagrebačkih potoka – Jelenovac. Ukupna površina ove park-šume iznosi 54,50 ha od čega na šumu otpada 48,90 ha. Koji sat šetnje i zaboravit ćete da se uopće nalazite u gradu, a ne na selu!

Spomen-park Dotrščina

Dotrščina je spomen-park na masovna stradanja od fašističkih snaga i jedno od najvećih stratišta Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj. Tijekom fašističke okupacije ondje je od 1941. do 1945. ubijeno oko 18 000 Zagrepčana i Zagrepčanki, kao i stanovnika okolnih mjesta.

Park-šuma Zelengaj, Ribnjak, park-šuma Grmoščica i Dubravkin put samo su još neke od lokacija u prirodi koje biste trebali posjetiti uz sve ranije navedene. Naravno, ako još niste, svakako preporučujemo da posjetite i popularnija mjesta poput gore navedenih jer su vrijedni posjeta, a kada se zasitite gužve i ljudi, uputite se na lokacije koje smo vam sada naveli kako biste se uvjerili da u velikom gradu poput Zagreba itekako ima mjesta pogodnih za bijeg u prirodu!
FOTO: PIXABAY