LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NOĆ ISTRAŽIVAČA U DUBROVNIKU

FOTO: Europska noć istraživača na Sveučilištu u Dubrovniku okupila velike i male

U zanimljivom programu sudjelovali su dubrovački osnovnoškolci i srednjoškolci

U zanimljivom programu sudjelovali su dubrovački osnovnoškolci i srednjoškolci

U petak je na Sveučilištu u Dubrovniku održana Europska noć istraživača, a u zanimljivom programu sudjelovali su dubrovački osnovnoškolci i srednjoškolci.

Školarci su imali priliku okušati se u kreativnoj radionici reciklaže papira te sa sobom ponijeti izrađenu knjižicu, a od plastičnih boca prikupljenih s dna mora izrađivali su skulpturu koja će ostati trajno izložena u krugu Sveučilišta.

Noć istraživača je  inicijativa koja se već godinama uspješno provodi u cijeloj Europi, a u Hrvatsku se ove godine vratila prvi put nakon 2019. godine. Tematski je bila posvećena važnosti mora i ulozi znanosti u njegovom očuvanju i održivom korištenju. Uz pet gradova u Hrvatskoj (Dubrovnik, Split, Zadar, Rijeka i Pula) događanje je održano i u brojnim drugim europskim gradovima.

Sveučilišni nastavnici uključeni u program Europske noći istraživača tijekom cijele će godine provoditi brojne aktivnosti u osnovnim i srednjim školama u kako bi što uspješnije promovirali znanost i istraživanja na jednostavan, zabavan i inovativan način.

Organizacija Europske noći istraživača glavna je aktivnost projekta Blue-connect, punog naziva ''Reconnect science with the blue society'', koji je jedan od 48 projekata odobrenih za financiranje u okviru programa Horizon Europe. Glavni cilj je povezivanje znanosti s društvom kroz približavanje istraživanja i istraživača javnosti i jačanje znanstvenog i istraživačkog obrazovanja.