LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prije i poslije razdoblja sarme i kolača

Foodiversity otkriva kakvu hranu studenti preferiraju

Uživanje u ukusnoj hrani i negodovanje zbog okusa iz menze – nešto je što je zajedničko studentima iz koje god regije dolaze i u kojem god gradu studiraju, ali postoji par zanimljivosti o razlikovanju njihovih prehrambenih preferencija upravo prema tome otkud su.

Uživanje u ukusnoj hrani i negodovanje zbog okusa iz menze – nešto je što je zajedničko studentima iz koje god regije dolaze i u kojem god gradu studiraju, ali postoji par zanimljivosti o razlikovanju njihovih prehrambenih preferencija upravo prema tome otkud su.

Blagdansko je vrijeme pred vratima, a studenti se uzbuđeno pakiraju radi odlaska svojim kućama. Uz to što ih vesele susret s obitelji, uživanje u božićnoj atmosferi i dani bez predavanja, ukusni su obroci iz majčine kuhinje inače dodatan razlog za nestrpljivo čekanje polaska s autobusnog kolodvora.

No, na njihovu sreću, u mjesecima prije i poslije sarme i kolača umjesto mama uskače Pauza.hr gdje studenti mogu naručiti ukusnu hranu s cijenama prihvatljivim studentskom budžetu, a i izbjeći čekanje reda u menzi. A kako studenti zbog načina života nemaju ni vremena ni uvjeta za kuhanje, ne čudi da im je lakše zamijeniti kuhaču dvama-trima klikovima potrebnim za narudžbu.

Što to studenti onda jedu?

Poznato je da je dostava hrane i studentima postala prihvatljiva, no kroz Foodiversity smo doznali što je to što najčešće jedu, odnosno kakvu hranu preferiraju. Na samom su se vrhu našla jela s roštilja, jela za gablece (jela od mesa, pohana jela), naravno – pizze, ali i američki specijaliteti kao što su to, recimo, burgeri.

Podaci su dobiveni u sklopu nagradne igre Foodiversity u kojoj su sudjelovali studenti. Naručivanjem hrane na Pauza.hr, uz kod MOJAPAUZA, studenti automatski ulaze u izvlačenje jedne od četiri genijalne nagrade od kojih je prva 15 000 kn. Ako još niste zaigrali, imate još nekoliko dana jer nagradna igra traje do kraja godine

Ono si što jedeš; fun facts

Uživanje u ukusnoj hrani, negodovanje zbog okusa iz menze i žarka želja za spomenutim vrijednim nagradama – nešto je što je zajedničko studentima iz koje god regije dolaze i u kojem god gradu studiraju, ali postoji par zanimljivosti o razlikovanju njihovih prehrambenih preferencija upravo prema tome otkud naručuju.

Drži li vodu uzrečica ono si što jedeš? U zagrebačkoj regiji najbolje prolaze jela za gablece i roštilj. Da se ne nazivaju gablecima nego marendama, možda bi bolje prošla u Splitu, ali ovako splitska regija preferira američke specijalitete i slatka jela (unatoč tim silnim kalorijama, kažu da se najzgodnije djevojke i dalje šeću upravo po splitskoj rivi).

Mogli bismo reći da blizina Italije utječe na riječke studente jer se ondje najviše naručuju pizze. A možda je to samo zato što su ti studenti najpraktičniji – za pizzu im ne trebaju ni nož ni vilica (čemu bespotrebno zatrpavanje priborom ionako malih domskih studentskih soba). 

A iako međusobno najudaljenije, riječka i splitska regija po prehrambenim su preferencijama najsličnije – osječki studenti jednako vole američke specijalitete i slatka jela baš kao i splitski. Možda oni najviše uče – znamo da je za koncentraciju potreban šećer pa je tijekom pauze najlakše zatražiti omiljene slastice na Pauzi.

Bilo kako bilo, možemo zaključiti da hrvatski studenti vole fino pojesti, bez obzira na regiju iz koje dolaze. Što će nam pokazati sljedeći Foodiversity, tek ćemo vidjeti jer bolje i veće nagrade možete uloviti sljedeće godine  May the @pauza.hr be with you!