LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za kišne dane

Filmovi koji dolaze u kina ove jeseni

Jesen i početak nove akademske godine predstavljaju puno kišnih dana i malo slobodnog vremena. Takve ružne dane najbolje je provesti u toplom krevetu uz dobar film ili skrivanjem od kiše u kinu. Ove jeseni velik broj dobrih filmova dolazi u kina, stoga treba pametno organizirati raspored gledanja.

Jesen i početak nove akademske godine predstavljaju puno kišnih dana i malo slobodnog vremena. Takve ružne dane najbolje je provesti u toplom krevetu uz dobar film ili skrivanjem od kiše u kinu. Ove jeseni velik broj dobrih filmova dolazi u kina, stoga treba pametno organizirati raspored gledanja.

Početak nove akademske godine označava i početak jeseni te kišnih dana. Ono malo slobodnog vremena prije navale prvih kolokvija treba kvalitetno iskoristiti, a u slučaju lošeg vremena najbolje je popodne provesti uz dobar film. Kako bismo olakšali izbor, sastavili smo listu filmova te datume kada dolaze u kina.

1. Bohemian Rhapsody, 2. 11.

Jedan od najiščekivanijih filmova ove godine zasigurno je Bohemian Rhapsody, a posebno ga nestrpljivo iščekuju obožavatelji Quenna. Prati uspon grupe Queen od samih početaka i život njihova pjevača Freddia Mercuryja, koji se paralelno bori s teškom bolesti.

2. A Star Is Born, 5. 10.

Ljubavna priča s elementima glazbe savršena je za ljubitelje romantičnog žanra. U glavnoj ulozi nalaze se Lady Gaga, pjevačica koja je odustala od svoje karijere te Bradley Cooper, uspješan glazbenik koji pokušava spasiti njezinu karijeru te istovremeno održati njihovu ljubavnu vezu.

FOTO: Tumblr

3. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald​, 16. 11.

Ljubitelji Harryja Pottera ovim se filmom vraćaju u prošlost Hogwartsa, a nevolje se ponovno događaju u svijetu čarobnjaka. Negativac Grindelwald predstavlja prijetnju običnim ljudima te se junak iz prvog dijela Newt Scamander vraća kako bi spasio svijet.

4. Johnny English Strikes Again, 20. 9.

Povratak Rowana Atkinsona, poznatog i kao Mr. Bean, izmamit će svima osmijeh na lice. Nespretan britanski agent Johnny English prisiljen je vratiti se iz mirovine zbog posljednjeg zadatka, a sve je popraćeno zabavnim i neobičnim anegdotama.

5. Halloween, 19. 10.

U nastavku prijašnjih Halloween filmova ponovno se u glavnoj ulozi našla Jamie Lee Curtis. U ovoj verziji horora po posljednji se put susreće s Michaelom Myersom, maskiranim zlikovcem koji ju proganja već desetljećima.

6. Creed ll, 21. 11.

U drugom dijelu ovog filma punog emocija i odricanja protagonist Adonis Creed suočava se s novim izazovom. Sada već uspješnom boksaču suprotstavlja se protivnik povezan s njegovom obitelji. Uz Rockyja Balbou uz sebe Creed će uz sve nedaće shvatiti da ne postoji ništa važnije od obitelji.

7. Venom, 5. 10.

Marvel na male ekrane donosi priču o jednom od svojih najkompleksnijih i najintrigantnijih likova. Dodatan bonus ovom filmu jest Tom Hardy u ulozi Venoma koji će savršeno interpretirati taj karakter.

8. Bad Times at the El Royale, 5. 10.

Napeti triler o sedam stranaca koji se slučajno susreću u hotelu El Royale svakako vrijedi pogledati u kinu. Svaki od likova ima mračnu prošlost te zadnju priliku za iskupljenje, no stvari će ubrzo krenuti nizbrdo.

FOTO: Tumblr

9. The Grinch, 9. 11.

Najveći se obožavatelj Božića vraća! Grinch ponovno želi samo malo mira u vrijeme blagdana, no očekuje ga tri puta veći i ukrašeniji Božić. Kada shvati da mu ne preostaje ništa drugo nego ukrasti Božić, odluči se maskirati u Djeda Božićnjaka, no njegova zamisao ne krene sasvim po planu.

10. The Girl in the Spider's Web, 9. 11.

Trilogija Millenium švedskog autora Stiega Larsona dobiva četvrti nastavak autora Davida Lagercrantza. Filmska adaptacija romana napeta je priča čija je protagonistica i dalje Lisbeth Salander, a u središtu su radnje mreže špijuna, cyber kriminal i korupcija vladinih dužnosnika.

FOTO: PIXABAY