LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ivana Šabić

„FARAWAY”: tamo, tamo da putujem...

Upadaj u ReCeNzAcIjU!

Upadaj u ReCeNzAcIjU!

Osnovne informacije: Faraway, 2023, 1h 49min, ljubavna komedija, IMBD ocjena 6,6/10

O čemu se radi: Zeynep se nakon majčine smrti zaputi na putovanje koje joj vraća vjeru u život i otvara vrata novoj ljubavi.

 
Na filmsku platformu Netflix povodom Dana žena stigla je romantična komedija Faraway. Gledatelji tako dobivaju priliku uživati u predivnim kadrovima naše obale, posebice otoka Šolte i Brača. Također je riječ o višejezičnom filmu, pa engleski, njemački, turski i hrvatski jezik dodatno obogaćuju svaki trenutak. 
 
Neki detalji su pomalo zbrkani i postaje ih sve teže i teže pratiti kako se sve više i više likova upliće. Kao priča o samootkrivanju, film potpuno funkcionira. Zvučni zapis je vrlo bogat pop glazbom, koja se na zabavan način uključuje u radnju. 
 
Glavna muška uloga u filmu pripala je domaćem glumcu Goranu Bogdanu koji svoju filmsku ljestvicu podiže sve više i više. Na nivou kao i uvijek, Goran pokazuje glumački talent dajući nam uvid u sve karakteristike svog lika.
 
Premda predvidljiv, film u pozadini skriva priču o ženi željnoj promjene te je prava šteta što scenarij nije razrađen u cijelosti.
Na kraju se čak dobiva osjećaj da je glavni lik i jest moćna žena koja zaslužuje više sreće nego što je ima.
 
Naposljetku, Faraway je zadovoljavajuća drama samospoznaje s prizvukom romantike. Ako se manje fokusiraš na zaplet, a više na dijelove Zeynapina putovanja iz trenutka u trenutak, s ovim ćeš se sasvim dobro snaći.
 

 
Do idućeg puta, Ivana. #čitamose