LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sigurnost informacija

Facebook uvodi nove postavke privatnosti i zaštite podataka

Problem privatnosti u virtualnom svijetu postaje sve rašireniji, a vlastite je podatke sve teže zaštititi. Zato je Facebook uveo nekoliko novih postavki koje bi mogle poboljšati situaciju.

Problem privatnosti u virtualnom svijetu postaje sve rašireniji, a vlastite je podatke sve teže zaštititi. Zato je Facebook uveo nekoliko novih postavki koje bi mogle poboljšati situaciju.

Društvena mreža Facebook, na kojoj svi provodimo puno vremena i objavljujemo detalje iz osobnog života, odlučila je uvesti promjene u postavkama privatnosti. Tvrtka se odlučila za takve promjene kako bi se korisnici osjećali sigurnije prilikom dijeljenja vlastitih podataka te kako bi imali veću kontrolu nad informacijama koje dijele. Promjene su provedene na više različitih razina.

Jedan od većih problema, kako tvrdi Facebook, bila je dostupnost postavke privatnosti na samoj mobilnoj aplikaciji. U prijašnjoj verziji trebalo je proći više koraka kako bi se došlo do same postavke, dok je sada vrlo jednostavno doći do nje.

Uz prije navedenu lakšu dostupnost postavkama privatnosti, omogućen je i jednostavniji pristup osobnim postavkama. To omogućava korisniku da lakše postavi dodatne slojeve zaštite na svojem profilu i napravi jasnu selekciju vlastite virtualne publike.

Korisnicima koji ne odobravaju da se njihovi podaci koriste na načine na koje oni ne žele, pružena je prilika da stanu na kraj tom problemu. Uvedena je opcija Access Your Information koja omogućuje korisniku da pristupi svojim prijašnjim i sadašnjim objavama te izbriše i zauvijek ukloni neželjeni sadržaj. Također, moguće je i downloadati sve što je ikada objavljeno na vlastitom profilu te sadržaj premjestiti na drugi uređaj.

Uz ove uvedene promjene, Facebook je najavio i planove za budućnost koji se odnose na transparentnost usmjerenu na to kako će podaci biti prikupljani i u koje svrhe korišteni.

FOTO: PIXABAY