LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DIO BLAGDANSKE TRPEZE

Evo koliko dugo vaša francuska salata može stajati, sve više od toga je previše

Ako ne želite da se pokvari, glavna preporuka je držati je u zdjeli s poklopcem i na hladnom mjestu, po preporuci u hladnjaku. Uz to, svakako treba pripaziti i na temperaturu i period u kojem ćete je pojesti.

Ako ne želite da se pokvari, glavna preporuka je držati je u zdjeli s poklopcem i na hladnom mjestu, po preporuci u hladnjaku. Uz to, svakako treba pripaziti i na temperaturu i period u kojem ćete je pojesti.

Praznici su na izmaku, međutim francuske salate, koja je gotovo neizostavni dio blagdanske trpeze, je ponegdje još ostalo. Ako ne želite da se pokvari, glavna preporuka je držati je u zdjeli s poklopcem i na hladnom mjestu, po preporuci u hladnjaku.

Advent stiže u još jedan studentski dom uz tople napitke i poslastice već od 1 eura


Međutim, ni to neće dugoročno spriječiti njenu kvarljivost, stoga je jedna od glavnih preporuka ujedno i da istu pojedete u roku od tri dana. Što znači da, ako ste istu imali na doček Nove godine, danas je pravo vrijeme da se riješite zaliha.

Sprema se advent u još jednom studentskom domu: zagrebački studenti prikupljaju pomoć za obitelji u potrebi


Razlog tome je što nakon određenog vremena, pogotovo ako je duže držite izvan hladnjaka, njeni sastojci fermentiraju i kvare se. Ne bi bilo loše dio salate staviti u tanjur, a onda je odmah vratiti u hladnjak, da biste spriječili njezino brže kvarenje, objašnjava City Magazine.

Studenti pripremaju koncert povodom blagdana svete Lucije – ulaz je slobodan


Na to sve, idealna temperatura za čuvanje francuske salate je 4°C, stoga pripazite da je to uvijek tako.
IZVOR: CITY MAGAZINE
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA