LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Više od stoljeća

Etnografski muzej slavi 102. rođendan i nudi besplatan ulaz

Posjetitelji će moći uživati u besplatnom ulazu i stručnom vodstvu kroz izložbe, a za najmlađe je pripremljena knjižica s nagradama.

Posjetitelji će moći uživati u besplatnom ulazu i stručnom vodstvu kroz izložbe, a za najmlađe je pripremljena knjižica s nagradama.

Etnografski muzej u Zagrebu osnovan je 22. listopada 1919. godine. Tamo je kroz godine nakupljeno više od 85 tisuća raznih predmeta kao što su narodne nošnje, instrumenti, namještaj i igračke, knjižnični fond od čak 25 tisuća knjiga i oko 130 tisuća jedinica dokumentarne građe.

Za svoj 102. rođendan, Etnografski muzej odlučio je 22. listopada 2021. održati Dan otvorenih vrata. Ulaz je tim povodom besplatan od 10 do 18 sati, a održat će se i bogat program.

Posjetitelji će moći uživati u stručnom vodstvu kroz izložbe u muzeju i arhitekturu secesijske palače u kojoj se muzej nalazi. Za djecu je pripremljena knjižica „Tragom životinja, Potraga kroz postav izvaneuropskih kultura” pomoću koje će se moći upoznati s kulturama drugih kontinenata. Svi koji je uspješno riješe dobit će i nagradu.

Za one koji ne mogu doći, Muzej je organizirao virtualnu izložbu Škrinja puna digitalnih tajni, na kojoj će virtualni posjetitelji moći otkriti priče i tajne raznih povijesnih škrinja.

Cijeli program možete saznati na službenim stranicama Muzeja
FOTO: SCREENSHOT/EMZ.HR