LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sebične godine

Dvadesete su idealne godine za postavljanje životnih temelja

Pravo je vrijeme da misliš na sebe i svoju sreću! Postoji mnogo načina kako obilježiti dvadesete kako bi nam zauvijek ostale u sjećanju. Čitanje knjiga, putovanja i prevladavanje dosadašnjih strahova – samo su neke od bezbroj mogućnosti.

Pravo je vrijeme da misliš na sebe i svoju sreću! Postoji mnogo načina kako obilježiti dvadesete kako bi nam zauvijek ostale u sjećanju. Čitanje knjiga, putovanja i prevladavanje dosadašnjih strahova – samo su neke od bezbroj mogućnosti.

Dvadesete godine razdoblje su kada radimo na sebi, isprobavamo nove aktivnosti i širimo svoje životne granice. U tom periodu imamo priliku postati bolja osoba, naučiti nove vještine i postati avanturisti. Zapravo, dvadesete godine naše su sebične godine kada mislimo na sebe i svoju sreću. Nema toga što se ne može učiniti i isprobati, pa smo pripremili mali popis stvari kako obogatiti i poboljšati svoje dvadesete i učiniti  ih nezaboravnima.

Ugasi društvene mreže

Iako je tehnologija veliki dio našeg svakodnevnog života, treba postaviti granicu kako zbog nje ne bismo izgubili dodir s pravom ljepotom života. Zato barem jednom tjedno na cijeli dan ugasi internet i odmori se od društvenih mreža. Sakrij mobitel na nevidljivo mjesto i posveti to vrijeme sebi i svojim aktivnostima. Prošetaj, vježbaj, kuhaj, piši, pozovi frendove na društvene igre, ma što god ti padne na pamet. 

Bez stresiranja zbog ljubavi

U 20-im godinama nije big deal ako još nisi upoznao svoju pravu ljubav. Sve dođe na svoje mjesto u pravo vrijeme. Ako još nisi zaljubljen ili zaljubljena, nemoj se brinuti. Provedi to slobodno vrijeme zabavljajući se s prijateljima, putuj ili nauči neku novu vještinu koja će ti dobro koristiti u budućnosti.

Ponovno se zbliži s roditeljima

Ove godine, kada smo zreliji i samostalniji, prava su prilika za obnoviti odnose s roditeljima i upoznati ih na individualan način – kao prijatelje. Dosad smo ih većinom smatrali odgajateljima i zaštitnicima, no sada je vrijeme da s njima izgradimo iskreniji i prijateljski odnos.

Nauči baratati novcem

U studentskom je životu, no, naravno, i u budućnosti, vrlo važno naučiti kako baratati novcem. Postoji mnogo tečajeva i knjiga sa savjetima kako kvalitetno rasporediti novac, razumno ga trošiti te kako ga štedjeti. Sve su to savjeti koje nam nitko ne daje tijekom školovanja, a od životne su važnosti. Zato je potrebno uzeti stvar u svoje ruke i naučiti više o upravljanju novcem.

Putuj

Dobro, sada možda nije vrijeme za putovanja, ali nećemo zauvijek ostati u izolaciji. Dok ne možemo dalje od praga, možemo barem planirati svoje sljedeće putovanje. Često se kaže da je putovanje najbolji oblik edukacije. Putovanje barem jednom godišnje, samostalno, s frendovima ili s partnerom uvelike nas određuje kao osobu, a dvadesete su godine savršene za putovanja. Upoznavanje novih ljudi, kulture, običaja i stvaranje dragocjenih uspomena neprocjenjivo je blago koje obilježava naš život zauvijek.

Budi ambiciozan

Nikada ne odustaj od svojih snova i nemoj dopustiti da tvoji snovi ostanu samo snovi. Ove godine pravo su vrijeme za izazove. Iskoristi svoju mladost i ispuni to razdoblje avanturama.

Čitaj knjige

Sve što trebaš pronaći je područje koje te zanima i baciti se na čitanje. Čitanjem širimo svoje vidike i znanje. Ako si lijen otići do knjižnice, danas postoji hrpa aplikacija koje nam omogućavaju veliki izbor literature koje možemo čitati gdje god da jesmo.

Svaki tjedan učini nešto što te plaši

Ovo je odlična vježba kojom se rješavamo svih strahova. Izaberi nešto što inače nikad ne bi učinio jer te previše strah i učini to! Rješavanjem strahova jačamo svoju osobnost i hrabrost, izlazimo iz zone komfora i povećavamo samopouzdanje.

FOTO: PIXABAY